Nicolaj lettede sit hjerte i radioen: Så sin ven skyde sig selv

Nicolaj Svensson fra Randers valgte at krænge sin sjæl ud for åben radio i Nattevagten på Radio 24syv fredag nat

30-årige Nicolaj Svensson fra Randers brugte et radioprogram til at fortælle om sin store hemmelighed. Foto: Privat

Mange af os gemmer på oplevelser, vi helst vil glemme, eller som vi kan have svært ved at åbne op omkring.

Sådan havde Nicolaj Svensson fra Randers det også indtil fredag nat. Men så fik radioprogrammet Nattevagten ham til at lette sit hjerte.

Læs også Troels fortæller åbent om sin sygdom på festival

Programmet kører hver nat mellem kl. 1-4, hvor alle kan ringe ind og åbne sig op med sin historie over for værten Nima Zamani. Det valgte 30-årige Nicolaj Svensson så at gøre, og det var noget af en barsk historie, han har båret på.

Min kammerat skød sig selv for øjnene af mig og hans far. Det øjeblik kan jeg aldrig lægge bag mig.

Nicolaj Svensson

- For 10 år siden fik min bedste vens mor brystkræft, og det fik min ven til at drikke meget og sidde på værtshus hver dag. Da jeg så et år efter sad ved morens side sammen med familien i hendes sidste stund, var min ven der ikke, fortæller Nicolaj Svensson og fortsætter:

- Han var på værtshus, så jeg kørte ud for at hente ham. Det endte i et stort skænderi, inden min ven forlod stedet, kørte hjem til sig selv for at hente en pistol. Herefter tog han ud i skoven, ringede til sin far, som jeg sammen tog med ud til skoven.

Inspiration til andre

Her skete så den episode, som lige siden har siddet indprentet i Nicolaj Svenssons hoved.

- Min kammerat skød sig selv for øjnene af mig og hans far. Det øjeblik kan jeg aldrig lægge bag mig, siger Nicolaj Svensson til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvmordet fandt sted på Fyn, men siden er Nicolaj Svensson så flyttet til Randers og fået en ny omgangskreds – en omgangskreds der indtil fredag nat var uvidende om hans voldsomme oplevelse.

Læs også Små børn skærer i sig selv: Nu er selvskade også i 1. klasse

- Jeg har aldrig rigtig kunnet sige det til mine nærmeste – af en eller anden grund var de for tæt på. Nattevagten og radioen var lettere, fordi der var en form for distance, forklarer han.

Efter han har krænget sin sjæl ud, er det væltet ind med positive reaktioner fra både venner og totalt fremmede.

- Der er faldet en stor sten fra mine skuldre, og det har været så rart. Jeg håber på at kunne inspirere andre i samme situation som mig, siger Nicolaj Svensson.

Du kan høre hele programmet fra Radio 24syv her.