Nicolais protestmarch: Går baglæns gennem hele landet

Børn skal lære, at mobning ikke er i orden, og derfor har en aktivist sat flere måneder af til en demonstration, der bogstaveligt går på tværs af landet.

Mobning skal bekæmpes.

Det kan de fleste nok skrive under på - ikke mindst dem, der har været udsat for det. I disse dage går Nicolai Aagaard gennem landet for at sætte fokus på problemet på sin helt egen måde.

Han er lige nu på en vandring fra Skagen ned gennem Jylland og over til Sjælland, hvor han slutter i Helsingør.

quote Børn ser os voksne mobbe, svine folk til eller komme med racistiske kommentarer

Nicolai Aagaard, antimobningsaktivist

Nicolai Aagaard har tourette. Men det er ikke derfor han går baglæns. Det gør han helt symbolsk for at vise, at han vender ryggen til mobning.

- Der er så meget internetmobning og så meget mobning generelt, som ødelægger folk. Det har der selvfølgelig været i mange, mange år, men det seneste år har det været meget voldsomt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Formålet med den lange baglæns gåtur er at støtte mobbeofre og få folk til at behandle hinanden ordentligt. En mission, der har givet ham støtte fra flere kendte.

- Jeg synes, det her er den bedste måde at vise, at mobning ikke er i orden. Og det er det, jeg håber på. Hvis bare jeg kan lykkes med et par stykker og dem, der bliver mobbet, håb. For der er en bedre fremtid, siger Nicolai Aagaard.

Mange børn følger med

- Når jeg går forbi en skole, bliver jeg næsten 90 procent af gangene genkendt af børnene. Det er, fordi jeg er på TikTok, hvor jeg fortæller om min tur, siger Nicolai Aagaard, der har fået over 30.000 følgere på det sociale medie.

- Børn ser os voksne mobbe, svine folk til eller komme med racistiske kommentarer. Så gør de det selvfølgelig også, fordi de tror, det er normalt.

Da TV2 ØSTJYLLAND møder Nicolai Aagaard uden for Randers, laver han også en TikTok-video med de fremmødte skolebørn, der har valgt at følge ham på et stykke af hans lange rute.

De stifter på nærmeste hold bekendtskab med Nicolai Aagaards diagnose, for han kan ikke holde sine små, sproglige udbrud.

- Gulerødder, analsex!, siger antimobbeaktivisten pludselig, da han er ved at filme videoen. Og så fortsætter han med det, han var i gang med. For sådan er hans virkelighed, og ligesom han selv skal acceptere det, skal andre også.

Nicolai Aagaard begyndte sin vandring fra Skagen i midten af april og håber at ankomme til Helsingør i løbet af sommeren.