Netstrippere på stribe taget for skattesnyd

Skats E-Handelsgruppe i Randers har taget et stort antal kvindelige webstrippere i at snyde i skat.

Et stort antal danske kvinder, der lever af at tage tøjet af på internettet eller af at sælge telefonsex, er blevet taget på fersk gerning i at snyde i skat.

Det fortæller Skatteministeriet efter, at have undersøgt 41 webstrippere - og ikke eneste at de undersøgte kvinder opgav alle indtægterne til Skat. 37 af dem betalte ikke en krone til skattevæsenet. De solgte altså sort sex. Det skriver dagbladet B.T. fredag.

- Det kom bag på os, at der var så få der selvangav. Det er en lille branche, men det er sjældent, at vi ser en helt branche, hvor vi stort set finder problemer alle steder. Ud af de 41 vi tjekkede, snød alle, fortæller Helle Mulvad, der er leder af projektet hos Skats E-Handelsgruppe i Randers til B.T.

I alt manglede der tre millioner kroner på selvangivelserne ude hos web-sex-udbyderne. Altså var skat snydt for en 1, 5 millioner kroner.

Gik grundigt til værks

Arbejdsgruppen blev hurtigt klar over, at de var nødt til at gå grundigt til værks.

- De første, vi tjekkede, snød, og det vi hørte var, at de var bekymrede for om pigerne ville flytte til en anden internetside, hvis de skulle betale skat, så vi var nødt til at tage dem alle sammen for at rydde op, siger hun.

Ofte skyldes den manglede indberetning, at de er flove over deres arbejde, forklarer hun.

B.T. har forgæves forsøgt at kontakte flere hjemmesider, hvor der bliver solgt telefonsex til priser fra 89 kroner for fem minutter. Alle ejere af hjemmesiderne gemmer sig dog bag hemmelige adresser.

Den danske pornoskuespillerinde Denice Klarskov er ejer af internetsiden "Dkwebcam", hvor 130 piger ifølge hende, arbejder freelance ved at tage tøjet af foran kameraet. Hun fortæller, at SKAT ikke har kunnet finde noget hos hende.

- Jeg ejer den ene af to virksomheder hvor betalingen foregår gennem PBS, og det sikrer at vi ikke kan snyde i SKAT, siger Denice Klarskov til B.T.

Hun mener at skattesnydet især findes blandt de selskaber, hvor betalingen føres uden om Danmark.

Kilde: Dagbladet B.T.