Næsten alle peger på Omann

Soc.dem. tilslutter sig konstitueringsaftale

På valgnatten blev der indgået en bred konstitueringsaftale mellem Venstre, Beboerlisten, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Velfærdslisten.

Nu er aftalen blevet endnu bredere. Socialdemokraterne har valgt at tilslutte sig konstitueringsaftalen, som dermed bliver bakket op af 30 ud af 31 byrådsmedlemmer.

- Vi ønsker at være med til at præge udviklingen i Randers Kommune og tage ansvar. Samtidig vil vi gerne bidrage til at præge politikken i socialdemokratisk retning, siger Leif Gade, gruppeformand for Socialdemokraterne i Randers byråd.

Socialdemokraterne fik efter valget kritik for at have forspildt chancen for beholde borgmesterposten i Randers.

Glæde over tilslutning

Den kommende borgmester, Claus Omann Jensen (V), er glad for, at det nu er et stort set samlet byråd, der bakker op om aftalen:

- Vi er gået til valg på at samle byrådet og lave så bred en konstituering som muligt, og det er lykkedes meget godt, når 30 ud af 31 er med i aftalen. Vi har dermed fået et godt fundament for at skabe et godt arbejdsklima for de næste fire år i byrådet. Derfor er jeg rigtig glad for, at Socialdemokratiet er med til at tage ansvaret for Randers Kommune," siger Claus Omann Jensen.

Socialdemokraternes tilslutning betyder, at partiet får tilbudt formandsposten i Sundhed og ældreudvalget, formandsposten i bestyrelsen for Randers Havn samt næstformandsposterne i økonomiudvalget, beskæftigelsesudvalget, social og ikke arbejdsmarkedsparate udvalget samt kultur og fritidsudvalget.

Den nye tillægsaftale betyder, at det kun er SF, som står uden for konstitueringsaftalen.