Nægtede at betale for salami

Udenlandske mænd stjal pølser og skubbede butiksassistent

Foto: Colourbox

Et simpelt tyveri af et par små salamipølser endte i går ud i en situation, som Østjyllands Politi vurderer, var et røveri.

Omkring klokken 18.40 mandag aften kom to udenlandske mænd i en Netto-butik på Viborgvej i Randers. Mændene så sig omkring i butikken og fik øje på nogle pølser, som de valgte at pakke ud af indpakningen og spise.

Herefter fandt to mænd en række andre varer, som de lagde ned i kurven. Da de nåede frem til kassen, betalte de på lovlig vis for varene i kurven, men nægtede at betale for de to fortærede pølser.

En af medarbejderne i butikken forsøgte derfor at tilbageholde mændene. Den ene mand forlod dog hurtigt butikken. Medarbejderen fortalte til den tilbageblivende mand, at politiet ville blive kontaktet.

Den besked fik manden til at se rødt. Han skubbede ifølge vidneforklaringerne den ansatte flere gange hårdt i brystkassen, hvilket resulterede i, at den ansatte faldt bagover og landede på ryggen.

- Det er isoleret set en voldshandling og et tyveri, som så bliver til et røveri, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den udenlandske mand skyndte sig derefter at løbe ud af butikken til sin makker, som ventede i en bil.

Bilen, som de to mænd kørte væk i, var ifølge politiet en sølvgrå BMW 5-serie på tyske nummerplader. Registreringsnummeret var HAMN991.

Østjyllands Politi har nu taget kontakt til politiet i Tyskland for at finde ud af, om det var ejerne af bilen, som begik røveriet, eller om bilen er meldt stjålet.

Signalement:

- Manden, som hurtigt forlod butikken og som var fører af bilen, beskrives som udlænding - formentlig østeuropæer. Han var omkring 30 år gammel, 165 centimeter høj, almindelig af bygning og havde kort, sort hår.

- Den anden mand, som skubbede til butiksmedarbejderen, beskrives ligeledes som udlænding - formentlig østeuropæer. Han var omkring 30 år gammel, 170-175 centimeter høj, lettere kraftig af bygning og havde sort strithår.