Naboer til træningscenter føler sig stærkt generet af larm

Et crossfit-center i det nordlige Randers skaber debat. Naboerne i de nærliggende rækkehuse føler sig generet af musikstøj og larm fra træningsøvelser.

Høj musik og tunge vægte der smides på jorden. Det er, hvad naboerne til et træningscenter i det nordlige Randers, er godt trætte af.

De har klaget til Randers Kommune over Crosskompagniet på Alsikevej, som de ikke mener tager hensyn til naboerne.

quote Der er en bas, der kører ind over gulvet og runger i det hele. Det er sådan noget syremusik.

Lone Hansen, beboer, Jordbærvangen, Randers

- Jeg kan sagtens klare musik, men det er fra kl. 8 om morgenen til 22 om aftenen. Det er, så kopperne hopper, lyder det fra en af naboerne, Lone Hansen.

Hun bor i et af rækkehusene i Jordbærvangen, der ligger tæt op ad centret.

Lone Hansen fortæller, at når hendes børn er på besøg, tror de, at der er fest i nabolaget på grund af den høje musik.
Lone Hansen fortæller, at når hendes børn er på besøg, tror de, at der er fest i nabolaget på grund af den høje musik.

'Sådan noget syremusik'

Her har 15 lejere klaget til kommunen over støjen.

- Man kan ikke sidde udenfor, fordi musikken er så høj. Der er en bas, der kører ind over gulvet og runger i det hele. Det er sådan noget syremusik, siger Lone Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lone Hansen bor omkring 50 meter fra Crosskompagniet og fortæller, at hun flere gange har måttet gå en tur for at kunne holde larmen ud.

For halvandet år siden flyttede hun med sin mand ind på Jordbærvangen. De er blevet overraskede over naboen.

15 lejere har klaget

- Det havde vi ikke forventet. Vi havde forventet, at der var stille og roligt heroppe, for det har der altid været, forklarer Lone Hansen.

I alt 15 lejere klagede i april til Randers Kommune over støjen. Inden da havde man forsøgt at gå i dialog med Crosskompagniet.

quote Som beboerformand er det en prioritet for mig, at lejerne kan være her i fred. De betaler trods alt husleje for at bo her.

Stig Olesen, afdelingsformand, Jordbærvangen og Majsvangen, Randers

- De er søde, rare og venlige, men det er tomme ord. Vi har fået ingenting ud af det, siger afdelingsformanden for Jordbærvangen og Majsvangen Stig Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere beboere overvejer at flytte på grund af larmen, og det ærgrer Stig Olesen:

- Som beboerformand er det en prioritet for mig, at lejerne kan være her i fred. De betaler trods alt husleje for at bo her.

Stig Olesen håber på, at der snart kommer mere ro i Jordbærvangen.
Stig Olesen håber på, at der snart kommer mere ro i Jordbærvangen.

Plaget aften og weekend

Endnu tættere på centret har udlejeren Søren Brickmann tre lejemål.

De ligger på Alsikevej 17 helt op af Crosskompagniet.

Hans lejere er især irriterede over støjen om aftenen og i weekenderne.

- Her er det svært at sidde som familie og nyde sin aftensmad eller have venner på besøg, når de træner for fulde gardiner derover, fortæller Søren Brickmann til TV2 ØSTJYLLAND.

Naboerne på Alsikevej fortæller, at de udover musikken plages af vibrationer, når de tunge vægte smides på træningsgulvet. Det har Søren Brinckmann forsøgt at afhjælpe ved at lave en lang rende i jorden mellem centret og lejemålene. Den har ikke haft nogen effekt, fortæller han.
Naboerne på Alsikevej fortæller, at de udover musikken plages af vibrationer, når de tunge vægte smides på træningsgulvet. Det har Søren Brinckmann forsøgt at afhjælpe ved at lave en lang rende i jorden mellem centret og lejemålene. Den har ikke haft nogen effekt, fortæller han.

Rammer forretningen

Larmen har nu fået store konsekvenser for Søren Brickmanns forretning.

- For to måneder siden kom opsigelsen fra det ene lejemål. De kunne simpelthen ikke leve med støjen længere, siger han.

Er larmen ikke noget, man må acceptere, når det er private lejligheder i et industriområde?

- Jo, inden for normal arbejdstid så skal vi leve med det, og det er vi også villige til. Men når støjen foregår uden for normal arbejdstid og i weekenderne, så vil vi ikke finde os i den.

Randers Kommune: Vi har givet et påbud

'Har ikke hørt om larmen'

Ejeren af Crosskompagniet fortæller, at han løbende har forsøgt at komme støjgenerne til livs.

Den seneste larm fra et musikanlæg mener han, ikke længere er et problem.

quote Jeg tager det dybt seriøst, når folk føler sig chikaneret, for jeg vil kun, at mennesker er glade, og jeg ønsker også kun glade naboer.

Christian Lau, ejer, Crosskompagniet, Randers

- Det anlæg, vi altid har brugt førhen, blev godkendt under en måling i november. Men i marts druknede der en højtaler i regnen, og så fik vi en lånehøjtaler i april, og der blev naboerne chikaneret af musikken, erkender ejeren Christian Lau over for TV2 ØSTJYLLAND.

- Men jeg hører først noget om det, da påbuddet kommer fra kommunen. Så jeg føler lidt, at der er blevet set henover mig. Hvis jeg havde fået det at vide, så skruer vi selvfølgelig ned. Nu er vi tilbage på vores normale anlæg, og alt er ok igen med hensyn til støjen, fortsætter han.

Garanterer at det er slut med støj

Christian Lau er ærgerlig over, at naboerne har følt sig generet af Crosskompagniet.

- Jeg tager det dybt seriøst, når folk føler sig chikaneret, for jeg vil kun, at mennesker er glade, og jeg ønsker også kun glade naboer, slår han fast.

Kan du garantere, at naboerne ikke fremover kommer til at høre for meget støj og musiklarm fra centret?

- Helt sikkert.  

VIDEO: Her svarer Christian Lau på kritikken fra naboerne. Desuden fortæller han, at Crosskompagniet har foretaget mange store investeringer for at begrænse støjen fra centret.