Muslimer holder dansk jul

Fejrer jul uanset religiøs baggrund

01:59

1 af 2

I en fritidsklub i Randers er der allerede hyggelig julestemning. Langt de fleste af børnene er med, også selvom de har muslimsk baggrund. Her fejrer flere af de muslimske familier nemlig mere eller mindre dansk jul.

Tirsdag blev juletræet i Børnehuset Jennumparken i Randers tændt, børnene dansede og sang omkring det, ligesom julemanden også lagde vejen forbi.

- Vi fejrer det sammen med familien, og vi har det rigtig hyggeligt, for det er jo ikke hver dag, at man gør så noget, måske til fødselsdage og nytår, men det er dejligt at gøre det tre gange om året, siger 11-årige Nasir Abdu, der har congolesiske og muslimske rødder.

Og han er langt fra den eneste med muslimsk baggrund, der har taget julen til sig. For børnenes skyld er flere muslimske forældre begyndt at holde jul.

- Vi gør børnene glade på den måde. Vi bor her, og de går i skole, hvor de har mange venner, der holder jul, siger Almira Murquz.

Se: Gade går juleamok

I Børnehuset Jennumparken har godt halvdelen har børnene en muslimsk baggrund.

- I min barndom blev der ikke fejret jul, og når vi kom tilbage til skolen fra juleferien og blev spurgt om, hvordan vores jul var gået, og hvilke julegaver vi havde fået, så var jeg altid den, der træk mig tilbage og ikke kunne svare og var jaloux på de andre børn og familier. Men da vi fik børn, så tænkte jeg, at de ikke skulle gå gennem det samme, som jeg gjorde, siger Zeliha Tolan.

Og lederen af Børnehuset Jennumparken er glad for, at familierne har taget julen til sig.

- Man skal lære den danske kultur, når man bor i Danmark, og det gør de virkelig. De synes, at det er fantastisk at være med til alle de ting, så det er meget prisværdigt, at vores muslimer også deltager i julen på den måde, som de gør, siger Birgitte Kaas Sørensen, institutionsleder i Børnehuset Jennumparken i Randers.

Du kan se mere om de julestemte børn i Randers i indslaget øverst på siden.