MTB Randers kåret som årets klub

Den kun to år gamle mountainbikeklub i Randers blev ved Danish Bike Awards hædret som årets klub

Foto: MTB Randers

Det var en meget overrasket formand og repræsentant fra Randers MTB, der i denne uge kunne konstatere, at den forholdsvis nystartede forening blev kåret som årets klub.

- I første omgang var vi beærede over at være blandt de fire nominerede, og vores korte levetid taget i betragtning var det i sig selv helt vildt. At vi så vinder, er meget overvældende, og alle i klubben kan være stolte, siger formanden Lasse Sommer til tv2oj.dk.

For ham er det en flot og prestigefyldt titel, som Randers MTB nu kan bryste sig af.

- Jeg ved, at flere af medlemmerne sad og fulgte i overrækkelsen på TV2 Play, og vi fra bestyrelsen var ovre og fik overrakt prisen. Det var en stor oplevelse, fortæller Lasse Sommer.

Været gennem en positiv udvikling

Formanden kan udover den nye pris se tilbage på flere positive tendenser i Randers MTB. Fra en initiativgruppe i oktober 2013 forsøgte at etablere med målet at få bare 50 medlemmer, er der i dag 280.

- Allerede på introdagen var der 70, som meldte sig ind, og derefter det kun gået en vej. Vi har nu også 30 ungdomsryttere og 22 frivillige trænere. Sidstnævnte bærer en stor del af æren for succesen, forklarer Lasse Sommer.

I forbindelse med hæderen er mountainbikeklubben inviteret på rådhuset, hvor borgmester Claus Omann Jensen (V) vil hylde den.

Det var faktisk en ret suveræn sejr til Randers MTB, som blandt de fire nominerede klubben fik hele 44 % af stemmerne, hvor andenpladsen hentede 24 %.