Mountainbike-klub advarer: Vandaler sætter søm i trærødderne

Mountainbike-ryttere i Randers bliver chikaneret på det groveste. Helt uforsvarlig opførsel, lyder det fra den lokale klub

Sådan ser det ud i Romalt Bakker, hvor søm er slået ned i rødder flere steder på mountainbike-sporet. Foto: Privat

Sådan ser det ud i Romalt Bakker, hvor søm er slået ned i rødder flere steder på mountainbike-sporet. Foto: Privat

Sådan ser det ud i Romalt Bakker, hvor søm er slået ned i rødder flere steder på mountainbike-sporet. Foto: Privat

1 af 3

En gruppe mountainbike-ryttere blev mødt af et chokerende syn på søndagens tur langs det anlagte cykelspor i Romalt Bakker i Randers. Ukendte gerningsmænd havde slået søm i flere trærødder på ruten – angiveligt udelukkende for at genere rytterne.

- Gennem de seneste to-tre uger har vi haft mange punkteringer i området, men troede først, at det var på grund af det tørre vejr. Nu er vi mere overbeviste om, at nogen går efter at genere os bevidst, siger bestyrelsesmedlem i MTB Randers, Frank Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er nogle halvstore søm, der er slået ned i rødderne i Romalt.  Foto: Privat

Et andet af klubbens medlemmer har sendt en advarsel ud til borgerne i Randers om at være særligt opmærksomme i netop Romalt Bakker.

- Sæt nogen vælter og slår sig ned i sømmet, det er ubehageligt at tænke på. Og det er ikke kun os, der bruger området. Skolebørn leger her, og folk går tur med deres hund. Det kan skade rigtig mange mennesker, siger Frank Rasmussen.

- Nogen må ikke kunne lide os

Han og klubben er efterhånden helt sikker på, at der er tale om decideret hærværk. For sømmene er blot dråben, der har fået bægeret til at flyde over.

I sidste weekend blev rytterne mødt af synet til ødelagte markeringspæle, og tidligere har der også været hældt glasskår ud over sporene.

Nogen må ikke kunne lide, at vi har mountainbike-spor i området og mener sikkert, at vi ikke er velkomne.

Frank Rasmussen, MTB Randers

- Nogen må ikke kunne lide, at vi har mountainbike-spor i området og mener sikkert, at vi ikke er velkomne. Men vores brug af bakkerne er aftalt med kommunen, og vi har lagt mange kræfter i at gøre forholdene optimale, siger bestyrelsesmedlemmet.

- Og vi gør altså meget for at respektere de andre brugere af skoven, fortsætter han.

Flere af skiltene, der tidligere viste vej rundt på sporet, er nu ødelagte. En klub fra Aarhus oplevede også i weekenden, at mange fik punkteret dæk i Romalt Bakker. Foto: Privat

Vil have gang i dialog

MTB Randers har taget kontakt til Randers Kommune med deres bekymring og frustration over chikanen. Hos kommunen håber man på at få en dialog i gang med de stadig ukendte gerningsmænd og så brugerne af Romalt Bakker.

- Det er helt nyt for mig, at situationen er så tilspidset. Vi skal have gang i en dialog og finde ud af, hvorfor det her sker. Selvtægt er i hvert aldrig vejen frem, siger chef for Natur og Miljø i Randers Kommune, Nels G. Markussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Marlenes bil overhældt med stearin: Alt tyder på grov hærværk

Chefen er glad for, at problemet nu kommer på dagsordenen og frem i offentligheden. Han håber på, at det kan få gerningsmændene til at stå frem.

- Der skal være plads til alle, og vi skal alle kunne færdes i området, slår Nels G. Markussen fast.

Det er op til Randers Kommune at vurdere, om hærværket skal meldes til politiet. Det er endnu ikke sket.