Morten træner sin familiehund sammen med politiet

Mortens familiehund er lydig som en politihund og kan fange en indbrudstyv

08:30

Den sorte riezen snauzer klæber til sin ejer, mens han bevæger sig rundt på græsplænen.

Ejeren tripper sidelæns, baglæns og forlæns, mens hunden lydigt følger med skridt for skridt og ser opmærksomt mod sin ejers ansigt.

Læs også Vildt men sandt: Politihund reddede narkobilist op af havedam

Den sorte retriverstore familiehund er nemlig trænet til følge sin ejer, hvor end han går og lige nu viser den eksempler på sin kunnen.

Morten Bille Christensen og hunden Otto går til politihundetræning. Og det, selvom ingen af dem er ansat i politiet. 

- En hund som ham her har brug for, at der sker noget. Han skal bruge sit hoved, han skal bruge sin krop. Hvis han bare bliver lukket ud i haven bliver han en pestilens, siger Morten Bille Christensen, som ikke selv er politiuddannet, men hørte om politihundetræning fra en bekendt.

Og hundens ejer føler sig mindst ligeså godt underholdt med lydighedstræningen:

Morten Bille Christensen er ikke selv uddannet politibetjent. Han hørte om politihundetræning fra en bekendt.

- Det er superfed træning at komme ud i skoven og rondere rundt og lede efter en person eller en ting, forklarer han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Trænet til at hapse armen

Otto er også trænet til at hapse armen på person og holde fast. Praktisk hvis man pludselig er alene med en indbrudstyv.

Læs også Hunde snuste sig frem til mand med enormt synderegister

Det er han trænet til helt fra lille hvalp, først ved at bide sig fast i et håndklæde og siden med et ærme. Hunden kan også giv hals på kommando, hvis der er brug for at sende et lille budskab om alvoren, før man hapser.

Det er superfed træning at komme ud i skoven og rondere rundt.

Morten Bille Christensen, hundeejer

Alle kan gå til politihundetræning, men det kræver, at man har en hund af en rimelig størrelse, forklarer medlem af Randers Politihundeforening, Tanja Hensel Olsen.

- Vi har en stor tiltro til, at hunden nok skal klare opgaven. Det er dens sanser, drifter og instinkter, vi arbejder med. Vi kan sætte en ramme op, men det er hunden, som skal udføre opgaven. Det er det, som tiltaler mig, fremfor at blive ved med at nørkle med lydigheden, som vi også arbejder med, men at vi også udnytter hundens medfødte instinkter.

I videoen øverst i artiklen kan du se eksempler på politihundetræningen i programmet Østjylland Indefra.