Mon det bliver en glædelig jul?

Kvinde fra Langå håber på julehjælp

02:05

1 af 2

Julen nærmer sig, og der så småt ved at være pyntet op hjemme hos Marianne Espersen i Langå ved Randers.

Men alligevel falmer stemningen en smule op til det store juleræs. Hun har kun 3.000 kroner til hele julegildet med mad, gaver og hele den almindelige husholdning.

- Det er né stor forvirring, siger Marianne Espersen, der er mor til fire børn.

Marianne Espersen blev skilt for fem år siden og blev efterfølgende sygmeldt. Ligesom de seneste år har hun og hendes fire børn søgt om julehjælp fra flere velgørenhedsorganisationer.

- Økonomisk er jeg rigtig dårligt stillet, fordi jeg stadig er sygemeldt. Vi har været nødt til at flytte, fordi det var for dyrt dér, hvor vi boede, og det er i det hele taget svært at holde skinnet på næsen, siger Marianne Espersen.

I en rundringning, som TV 2 | ØSTJYLLAND har foretaget, melder Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Kirkens Korshær og Mødrehjælpen om flere ansøgere til julehjælp end i 2013.

Sidste år blev der sat hidtidig rekord med knap 4.000 ansøgninger.

Hos Marianne Espersen og resten af familien i Langå afventer de stadig svar på, om de får en ekstra håndsrækning i december.

- Jeg vil gøre alt for, at mine børn har en glædelig jul. Jeg prøver at give dem, hvad jeg kan, siger Marianne Espersen.

Hos Mødrehjælpen i Aarhus er størstedelen af ansøgerne enlige kvinder med to børn. Her består julehjælpen til tre personer på 1.200 kroner til mad og julegaver.

Mød Marianne Espersen og hør om hendes problemer i videoen øverst i artiklen.