Michael Aastrup tager bladet fra munden: Min største fejltagelse i 30 år

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup stiller efter dages envejskommunikation op og svarer på spørgsmål om sin udskældte tur til Dubai.

Seks dage i begyndelsen af januar kan gå hen og få stor betydning for Michael Aastrups (V) politiske karriere. 

I hvert fald er den sviptur til Dubai, han og kæresten var på, nu blevet genstand for massiv kritik på især sociale medier, hvor mange østjyder undrer sig: Hvorfor skal vi give afsavn på så meget under nedlukningen af Danmark, mens en folketingspolitiker uden tanke for COVID-19 pandemien bare rejser til Dubai?

Lørdag den 23 januar var der 26 grader i Dubai og dermed vejr til et hvil på stranden.
Lørdag den 23 januar var der 26 grader i Dubai og dermed vejr til et hvil på stranden. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Ritzau Scanpix

Lørdag undskyldte Michael Aastrup, der er valgt i Østjyllands Storkreds og bor i Randers, for turen på Facebook. 

Nu tager han bladet fra munden og svarer på spørgsmål fra TV2 ØSTJYLLAND: 

I forbindelse med denne her sag, er der mange der undrer sig: Hvorfor skal vi overholde alle de her restriktioner, når vores politikere ikke kan?

- Det er et hamrende godt spørgsmål. Hvis jeg på nogen måde kunne skrue tiden tilbage og lade være med at tage af sted, så gjorde jeg det. Det er den absolut dummeste ting, jeg har gjort i de 30 år, jeg har været medlem af Venstre. Jeg vil være ked af, at jeg ikke kunne se det for en måned siden, resten af mine dage. 

Hvad var det, der var så vigtigt, at du ikke kunne tage de her møder online?

- Jamen set i bagklogskabens lys skulle jeg også have gjort det. Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at landet ville gå i rødt, som det gjorde, mens vi var dernede. Men selv da det var orange, skulle jeg selvfølgelig heller ikke være taget afsted. Det kan jeg se nu, men det skulle jeg have set dengang. Det kan jeg kun bitterligt fortryde. Nu kan jeg kun gøre alt, hvad jeg kan for at kæmpe videre, så folk ved, hvad jeg står for: Nemlig at kæmpe 100 procent for Østjylland. 

Der er mange, der kritiserer dig for denne her tur til Dubai: Hvad har du at sige til kritikerne?

Jeg forstår dem 100 procent. Det er også derfor, jeg lægger mig fladt ned og siger: Det her er den største fejltagelse, jeg har lavet i de 30 år, jeg har været medlem af Venstre. Jeg kan kun gøre hvad jeg kan nu, for at vinde den tabte tillid tilbage. Jeg tror godt, at folk, der kender mig, ved, at jeg kæmper 100 procent for det her område: Jeg elsker nemlig Østjylland. 

Lørdag var du ude at undskylde for denne her tur. Hvis du mener, det var forkert, hvorfor tog du så afsted?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Svaret til det er, at vi politikere selvfølgelig også skal gå forrest. Det har jeg prøvet i alle de år, jeg har været politiker og det synes også, jeg har gjort. Nu har jeg så lavet denne her ufatteligt dumme fejl. Det kan jeg kun dybt dybt beklage. Jeg er en af få folketingspolitikere, som stadig bor her i Østjylland. Det gør jeg fordi, jeg elsker Østjylland og jeg vil fortsætte med at kæmpe benhårdt for de mærkesager jeg har. Så håber jeg, folk kan se igennem fingre med den dumhed, jeg har lavet. 

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen beklager sin tur til Dubai på facebook. Han kalder det en forkert beslutning. Andre østjysk valgte politikere kalder det en hån mod danskernes kamp mod corona.