MGP-vinder har adelige aner

Er Dronning Victorias tipoldebarn

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Den 19-årige østjyde Emmelie de Forest, der sent lørdag aften vandt Dansk Melodi Grand Prix, har blåt blod i årerne.

Det afslørede hun i video-oplægget til sin sang Only Teardrops, der senere på aftenen skulle vise sig at give samtlige ni konkurrenter baghjul.

- Jeg hedder Emmelie Charlotte Victoria de Forest. Jeg ved godt, at jeg har et lidt mærkeligt navn, men det er fordi, min tipoldemor var Dronning Victoria af England. Det er rigtigt!, forklarede hun i videoen.

- Hendes søn, Kong Edward den 7., han var lidt af en bandit og fik flere børn ved siden af sin kone. Han fik min farfar med en østrigsk prinsesse.

Normal opvækst

Emmelie de Forest er født i Randers og opvokset i Mariager. Hun har bl.a. gået på Vindblæs Friskole i Havndal. Lørdag aften vandt hun Melodi Grand Prix 2013 med sangen Only Teardrops.

- Selv om min families baggrund er lidt sjov, har jeg haft en fuldstændig normal opvækst. Jeg er født i Randers og har sunget og optrådt hele mit liv.

Med sejren skal Emmelie de Forest repræsentere Danmark i Malmø ved den store europæiske finale. Semifinalerne afholdes den 14. og 16. maj med efterfølgende finale den 18. maj.