Mette kritiserer ny aftale: - Det er jo småpenge

Et flertal af politikerne i Randers Kommune har indgået en budgetaftale, der blandt andet sender 2,8 millioner kroner til et løft til dagtilbudsområdet. Men det er ikke godt nok, mener næstformand i Forældreorganisationen Randers.

Randers Byråd landede i nat en budgetaftale for de kommende år. Og selvom der nu bliver råd til flere voksne i de randrusianske børnehaver, så mener en gruppe forældre slet ikke det er nok til, at deres børn kan få den tid og opmærksomhed, de behøver.

- Jeg bliver da lidt ked af, at det ikke er en større prioritet, siger Mette Lejel, næstformand i Forældreorganisationen Randers.

Hun er mor til Anna og Johan, som begge går i børnehave. Mette Lejel mener ikke, at der er pædagoger nok, og hun så gerne, at der minimum er en voksen til seks børn.

- Man ved jo, at de har brug for voksenkontakt gennem en dag. Og når man så ser, at der er nogle basale behov, der ikke er blevet opfyldt, så tænker man lidt, hvordan det så er med det udviklingsmæssige, siger Mette Lejel.

Mette Lejel tror ikke, at de 2,8 millioner kroner til at løfte dagtilbuddene batter det store i Randers Kommnue.
Mette Lejel tror ikke, at de 2,8 millioner kroner til at løfte dagtilbuddene batter det store i Randers Kommnue.

'Småpenge'

Dagtilbuddene får med det nye budget et løft på 2,8 millioner kroner om året til blandt andet bedre normering i daginstitutionerne.

- Det er jo småpenge. Det bliver ikke nok til at ansætte eller øge timetallene i institutionerne i hele Randers Kommune, siger Mette Lejel om det afsatte beløb.

Hun har kæmpet for flere voksne i dagtilbuddene i Randers Kommune sammen med forældrebevægelsen 'Hvor er der en voksen'. Derfor indsamlede og lagde hun bamser foran rådhuset forud for budgetforhandlingerne for at minde politikerne om børnene.

Du kan læse hele budgetaftalen her.

Selve budgettet er vedtaget af Socialdemokratiet, SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre med stemmefordelingen 16 mod 15.

En af dem, der er utilfreds med budgettet, er Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten. Ligesom Mette Lejel så han også gerne, at der var flere penge til blandt andet bedre normeringer.

- Hvis vi skal sikre, at der bliver taget ordentligt hånd om dem, har de brug for, at der er nok pædagoger og medhjælpere lige nu, siger Kasper Fuhr Christensen.

Penge til nye institutioner og bedre indeklima

Ud over de 2,8 millioner kroner til et løft af dagtilbudsområdet er der i budgettet blandt andet også sat penge af til nye daginstitutioner, bedre indeklima og mere uddannelse af personale.

Børn- og familieområdet

Også hos SF så de gerne bedre normeringer, men her har man alligevel valgt at bakke op om budgetaftalen.

- Vi går et skridt i den rigtige retning. Der er heldigvis et budget igen næste år, og der vil SF som altid kæmpe videre for blandt andet børneområdet, siger Rosa Lykke Yde, gruppeformand for SF i Randers Kommune.

Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune, er optimistisk for børneområdet.

- De kan mærke det i daginstitutionerne, de kan også mærke, at vi får bygget nye daginstitutioner, og vi kan mærke det på efteruddannelse af medarbejdere, siger han.

Men Mette Lejel mener ikke, at det er godt nok: 

- Jeg tror da, det betyder, at der er nogle børn, der bliver tabt på gulvet og ikke bliver set.

Sidste år indgik Regeringen, støttepartierne og Alternativt en aftale om at sikre lovbundne minimums-normeringer i 2025. 

Budgetaftalen

20210426-151912-2-1920x1204we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

def_thumb,50_percent

play Aldrig fundet: Dykkere leder lige nu efter Fregatten Jyllands andet anker

Sidste skoledag kan blive første møde med alkohol: - Sæt bare grænser

play Kæmpe fællesfest sidste skoledag igen aflyst - og måske endda for altid

Dagens mest læste