Messerschmidt forlader Dansk Folkeparti

Den lokale folketingspolitiker Morten Messerschmidt forlader Dansk Folkeparti.

Foto: Dansk Folkeparti

Morten Messerschmidt har søndag eftermiddag meddelt partiets ledelse, at han med omgående virkning melder sig ud af Dansk Folkeparti på grund af B.T.'s historier om, at han har heilet og sunget nazistiske sange under en våd middag i Tivoli. Anklager som Messerschmidt på det kraftigske afviser.

Det er ikke lykkedes for TV 2 | ØSTJYLLAND at få en kommentar fra Morten Messerschmidt selv. Men ifølge partiformand Pia Kjærsgaard er det Morten Messerschmidts helt egen beslutning, at han nu forlader Dansk Folkeparti.

Pia Kjærsgaard afviser, at hun eller partitoppen har presset på, eller at Morten Messerschmidt - som det blev udlagt i Jersild og Spin på DR2 - har fået be­sked på at enten at vinde en injuriesag mod B.T. eller forlade DF.

- Nu kører den sag, som han vil fortsæt­te mod B.T., helt selvstændigt. Der ønsker jeg ham al mulig held og lykke, siger Pia Kjærsgaard til TV 2 News.

Pia Kjærsgaard siger, at hun har svært ved at tro på B.T.'s historie.

- Jeg kan ikke forestille mig på nogen måde, at Morten Messerschmidt skulle hylde nazismen eller have sunget nazisange. Det er langt fra ham og Dansk Folkeparti. Men der må han se, hvordan det går i den retssag, siger hun.

Messerschmidt fortsætter som løsgænger i Folketinget.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.