Mercedes-tyveri eskalerede: Ejer jagtet med kokkekniv

En mand blev onsdag jagtet med en kniv, mens han ventede på, at politiet kom efter de fire unge mænd, der ville stjæle hans Mercedes

Episoden fandt sted på Hadsundvej i Randers, hvor den 33-årige mand lejer en grund. Foto: Google Street View

En af tyvene hentede en kokkekniv, vendte tilbage til mandens grund og truede ham til at løslade to af de medskyldige. Foto: Nikolai Linares - Scanpix

1 af 2

Det kan for de fleste indimellem være en udfordring at finde bilnøglen, når man skal bruge den. Men for en 33-årig mand fra Randers skyldtes det onsdag desværre ikke, at han havde forlagt dem.

Nøglerne var derimod blev taget af fire unge mænd, der var havde set sig lune på den Mercedes, han havde stående i indkørslen. Det glinsende køretøj stod dog stadig på sin plads, da ejeren opdagede, at nøglerne var væk.

Men mon ikke de ville vende tilbage?, kunne man fristes til at tænke. 

Hul i hegnet

Det tydede det på, at de ville. Der var blevet lavet et hul i hegnet, hvor et par biltyve sagtens ville kunne smyge sig igennem. Derfor satte ejeren sig på lur hele aftenen. 

Ganske som forventet, spottede han klokken 23 fire snedige skikkelser, der var på ind af hullet. 

Læs også Spritbilist tilbageholdt af to andre trafikanter

- Bliv på stedet, råbte manden med den blanke Mercedes, men hans fingre øjeblikkeligt indtastede politiets nummer på mobilen. 

Han valgte selv at tage affære, mens han ventede på politiet. To af mændene lykkedes det ham at tilbageholde, mens den anden halvdel slap fra ham. 

Truet med kniv

Uheldigvis for manden var den ene, der slap væk, ikke tilfreds med, at to af kammeraterne ikke var med ham. Den unge mand på blot 18 år hentede derfor en kokkekniv, hvorefter han atter satte kursen mod den 33-åriges hus og truede ham til at lade de to andre gå. 

Læs også Bidt i benet: Inventartyv straffet for at "skrælle" BMW

Den 33-årig satte det lange ben foran, mens den unge mand fulgte efter ham med kniven i hånden. Kort tid efter blev den 18-årig dog stoppet af en politibil og anholdt. Også hans tre venner blev anholdt og sigtet for tyveri. 

Ifølge Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, ser politiet helst, at borgere tager kontakt så tidligt som muligt. 

Læs også Ung kvinde overfaldet under løbetur: Mand flygtede

- Generelt så reagerer vi på det, når en borger ringer med mistanke om, at der skal til at ske noget ulovligt. Hvordan vi ville have reageret i den her sitaution, kan jeg ikke sige noget om, siger Jakob Christiansen.