Mathias var tæt på at blive lam: Nu er han på kontrakt

Det er noget af en solstrålehistorie, den som 24-årige Mathias Broløs fra Randers HH kan fortælle

02:00

Randers Herre Håndbold præsenterede i dag deres nyeste kontraktspiller i form af den stærke forsvarsgeneral Mathias Broløs, men for år tilbage var der meget, som tydede på, at det slet ikke var sådan, livet skulle gå for den unge randrusianer. I januar 2009 skete der nemlig noget.

Den dengang 16-årige Mathias var med Randers Elitesportscollege på tur til Kroatien for at se herrelandsholdet spille, men bussen, som de unge talenter var med, forulykkede. Mathias kom slemt til skade.

- Jeg brækkede to nakkehvirvler, fik knust en diskus og var meget tæt på at blive lam fra nakken og ned. Det var mikrometer fra, fortæller håndboldspilleren den dag i dag.

Læs også Randers HH tabte knebent i liga-debut

Efter en fire og en halv timer lang operation og en efterfølgende hård genoptræning, klarede Mathias sig dog igennem uden alvorlige mén. Håndbolden var han dog nødt til at lægge på hylden i lang tid.

- Det var ikke sjovt at se til udefra. Håndbold er det, jeg elsker allermest, lyder det fra ham.

Et mindre mirakel
Så han sled sig tilbage på banen, og lørdag i forbindelse med Randers HHs hjemmekamp mod Mors-Thy blev han så præsenteret som ny kontraktspiller i klubben.

- Det er en forløsning, som jeg ikke har turdet håbe på. Jeg tror, at det er drømmen, som gør, at jeg står her i dag, forklarer Mathias Broløs.

Læs også Randers HH har truppen klar til det fine selskab

Hans træner i Randers, Jesper Holm, er dybt imponeret over Mathias’ historie.

- Jeg vil kalde det et mindre mirakel, at han kan spille med på det her plan nu, siger Jesper Holm.

Desværre for Mathias Broløs og resten af Randers-herrerne endte kampen med et nederlag på 26-27. Også Skanderborgs herrer var i aktion lørdag i den bedste danske herrehåndboldrække. Skanderborg tabte med 24-30 til Aalborg.