Masser af skærmtid: Stor gamer-festival for børn i gang

1500 børn, unge og forældre strømmer til Randers fra hele landet for at deltage i den store gaming- og YouTube-festival #GGfestival

01:47

Niårige Mathias Nilsson og tiårige Tilde Aabo Mikkelsen har taget hver deres computer med fra henholdsvis Sønderborg og Rødovre til Randers.

Fredag stod de sammen med mange andre børn og unge i kø for at komme ind til Danmarks største gaming- og YouTube-festival for børn og unge, #GGfestival, der i weekenden afholdes i Arena Randers.

Læs også Derfor hitter youtuberne: Sofie og Anders giver svaret

- Man kan bare spille, man kan være sammen med de youtubere, siger Tilde Aabo Mikkelsen fra Rødovre.

Jeg har jo selv gammel gamer. Det er herligt, det her. 

Nikolaj, far til niårige Mathias

Indenfor i hallen – og i tørvejr – findes de 600 pladser, hvor de unge skal sidde med deres computer.

I løbet af de næste tre dage skal de blandt andet spille Counterstrike og Minecraft, og så skal de møde 30 af Danmarks mest berømte youtubere.

Forældrene er med

- Det er meget interessant. Det er vel lige, som hvis man har et barn, der er glad for fodbold, så går man med til fodboldkampene. Jeg går med min datter til GG festival, siger Trine Mikkelsen, der er mor til Tilde.

Læs også Ny YouTube-festival kommer til Østjylland: Mød stjernerne

I alt deltager 1.500 børn og deres forældre i festivalen. Det at være mange om at spille computer, vækker også en god følelse i forældrene.

- Det er fedt at være så mange, der er sammen om en ting. Og så sidde og spille computer på den her måde. Jeg er jo selv gammel gamer. Det er herligt, det her, siger Nikolaj Nilsson, der er far til Mathias.  

Det er sjette gang, #GGfestival bliver afholdt, men det er første gang, arrangementet afholdes i Jylland.

Se mere om #GGfestivalen i Randers i videoen øverst i artiklen.