Mary fik indblik i livet på den nye akutafdeling i Randers

Tirsdag indviede kronprinsessen akutmodtagelsen, som får stor betydning for både patienter og medarbejdere

02:04

Den røde løber var rullet ud, og en stor flok børn og voksne havde taget opstilling foran indgangen til den nye akutmodtagelse på Regionshospitalet Randers. Årsagen hed Mary – Danmarks kronprinsesse – som stod for den officielle indvielse af den nye afdeling.

Først klippede hun traditionen tro snoren over, og så fik hun ellers en kyndig gennemgang i stedets nye funktioner og tiltag. Akutafdelingen udmærker sig blandt andet ved kun at have én indgang for alle patienter.

04:16

Se klip fra da Mary ankom til akutafdelingen i videoen her. 

Luk video

- Der er én indgang, man skal ind af, hvis man bringes hertil akut, og det betyder rigtig meget. Der er én dør, som du kommer ind af, og så skal vi fra hospitalets side finde ud af, hvad du fejler, og hvor du skal hen, siger hospitalsdirektør Jonas Dahl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kronprinsessen fik gennem en simulering af et ildebefindende et indblik i, hvordan en modtagelse i akutafdelingen foregår, og det var tydeligt, at hjælpen lynhurtigt var der. Personalet med de rette kompetencer er nemlig fremover samlet inden for kort afstand på den samme afdeling.

- At de forskellige speciallæger er i samme afdeling betyder, at vi kan trække på hinanden, og at det er lettere at få styr på tingene, forklarer oversygeplejerske Bodil Marie Clemensen.

Læs også Spaden kom i jorden: Hospitals-byggeri i Horsens sat i gang

Både hun og hospitalsdirektøren er begejstrede for det nye afsnit, som de ser store muligheder i.

- De nye fysiske rammer gør, at vi hele tiden kan se på effektivisering af arbejdsgange, der kan give endnu bedre behandling af patienterne, siger Jonas Dahl.

Du kan se mere fra indvielsen i indslaget øverst på siden.