Man gør Jonas fortræd

14-årige Jonas kunne være en lykkelig anbringelse

- De ødelægger mit liv hele tiden, siger 14-årige Jonas til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kun fire år gammel bliver Jonas frivilligt anbragt uden for hjemmet. Han er blevet misbrugt af sin daværende stedfar. Jonas kommer til at bo hos en plejefamilie, hvor han er glad for at være - her bor han i 9 ½ år.

For cirka et halvt år siden bliver plejefaderen alvorligt syg, og Jonas bliver nødt til at flytte. Han flytter derfor midlertidigt ind hos Emir Costovic og hans kone, som han har kendt i mange år, og der skal findes et nyt hjem til Jonas.

Jonas vil gerne bo på Ravnbjerghus, der er et døgntilbud for børn og unge. Her arbejder Emir Costovic som pædagog, så Jonas kender stedet, børnene og pædagogerne. 

Randers Kommune er dog ikke enige. De mener, at Jonas skal anbringes på Valdemarhus. Og her tager sagen en dramatisk drejning. Jonas går fra at være frivilligt anbragt uden for hjemmet til at blive tvangsfjernet fra sit midlertidige hjem hos Emir Costovic.

- Sagen om Jonas er en af de mest absurde sager overhovedet, som jeg har behandlet i den tid, jeg har været advokat, siger Thomas Kaehne Ghiladi, der er Jonas? advokat, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jonas kunne være en lykkelig anbringelse, hvis man bare valgte at placere ham der, hvor han har allermest tilknytning ? nemlig Ravnbjerghus. Vi kunne have haft en lykkelig slutning på denne anbringelse - i frivillighedens tegn. I stedet så vælger man med tvang at gøre Jonas fortræd.

Få hele historien i indslaget øverst.  

Untitled collage (1)

Ikea tilbagekalder flere varer: Kan give forbrændinger

Lilleøre

God nyhed til pendlere: Ny færge sejler igen tirsdag

Design uden navn

Stigende smitte lige før turistsæsonen: Kommune ansøger om flere tests

Christian Budde

play Ny Venstre-spids langer ud efter borgmester: Mangler mod og visioner

COVID-19 LIVE:
20210506-205934-L-1920x1280we

liveblog Kørekortsmodel for coronapas mangler i aftale, lyder det fra Dansk Erhverv

20200317-130926-L-1920x1282we

Nyt SSI-notat: Hjemmearbejde skal fortsætte til efter sommer

Dagens mest læste