Malte og Michelle har opsagt arbejde og lejlighed: Nu drøner de Europa rundt i varevogn

Et kærestepar fra Randers har forladt Danmark i en omdannet varevogn, som de nu kører Europa tynd i.

Michelle Hedegaard Louring og Malte Aurvig Svendsen har hele deres liv pakket ned i en varevogn. 

Varevognen er ikke bare deres bil, det er også deres hus og opbevaringsrum. Og i den ombyggede varevogn er de kørt fra hjemstavnen i Randers til Portugal, hvor de lige nu befinder sig i Pinhão i Dourodalen.

I Portugal har parret blandt andet nydt den flotte natur.
I Portugal har parret blandt andet nydt den flotte natur. Foto: Privatfoto

Eventyret startede for parret den 12. december, hvor de satte sig ind i varevognen og kørte afsted. 

Parret kørte først igennem Tyskland, inden de nåede til Frankrig og derefter Spanien, hvor jul og nytår blev holdt. 

Parret fejrede nytårsaften i varevognen i Nordspanien.
Parret fejrede nytårsaften i varevognen i Nordspanien. Foto: Privatfoto

I Frankrig overnattede de blandt andet på en gedefarm, hvor de prøvede at malke geder, og hos en vinbonde, der arrangerede en privat vinsmagning for dem.

I Frankrig overnattede parret hos en vinbonde, der blandt andet bød på privat vinsmagning.
I Frankrig overnattede parret hos en vinbonde, der blandt andet bød på privat vinsmagning. Foto: Privatfoto

- Den her mentalitet med bare at åbne sit hus for fremmede og byde velkommen med åbne arme, er lige præcis, hvad vi ledte efter. Det har været helt fantastisk, fortæller Michelle Hedegaard Louring til TV2 ØSTJYLLAND, og tilføjer:

- Vi niver os stadig i armen over, at vi er kommet så langt både med bilen og med at tage springet og rejse. Vi forstår det altså ikke altid.

App guider vejen

Michelle Hedegaard Louring og Malte Aurvig Svendsen kører dog ikke bare op og banker på døren hos de lokale, de kommer forbi. 

De anvender i stedet en app, hvor man kan se, hvem i området, man kan overnatte hos, og hvor andre giver en anmeldelser af stederne. 

Det er vigtigt at få læst op på ruter, når man skal køre ned igennem Europa.
Det er vigtigt at få læst op på ruter, når man skal køre ned igennem Europa. Foto: Privatfoto

Udover at bruge appen, så er det dog med at holde sig åben, når man møder nye mennesker, fortæller Michelle Hedegaard Louring.

- I forgårs mødte vi to venezuelanere, der spurgte, hvad vi lavede. Og så faldt vi i snak og brugte to dage sammen med dem. Så foreslog de, at vi tog ned til en flod, de kendte i området. Det her guld ville vi aldrig selv kunne finde, siger hun. 

Selvom de ofte er i gang, så tager parret også dage af til at slappe af. Noget der er vigtigt for dem begge. 

Parret har et lille bord og nogle stole med rundt på rejsen.
Parret har et lille bord og nogle stole med rundt på rejsen. Foto: Privatfoto

- Det er faktisk okay, at vi sidder i en campingstol i en hel dag og læser en god bog. I starten var vi meget i gang, men det er gået op for os, at vi jo ikke skal hjem igen, siger Michelle Hedegaard Louring.

Corona fylder ikke

Selvom om Michelle Hedegaard Louring og Malte Aurvig Svendsen tog fra Danmark netop som omikron-varianten for alvor fik fat i Europa, så er det indtil videre ikke noget, der har haft den store indflydelse på deres rejse. 

- Det har faktisk overhovedet ikke betydet noget. Vi følger mindre med i forhold til smittetal, end da vi boede i Danmark. Vi bruger selvfølgelig Udenrigsministeriets hjemmeside og kigger, hvad det kræver at komme ind i de forskellige lande, men ellers ikke, siger Michelle Hedegaard Louring.

Der er krav om mundbind de fleste steder i Europa, men derudover har parret ikke mærket meget til corona.
Der er krav om mundbind de fleste steder i Europa, men derudover har parret ikke mærket meget til corona. Foto: Privatfoto

Coronavirussen har dog været i baghovedet på parret, end de drog afsted fra Danmark.

-  Vi var også selv spændte på, om vi skulle til at finde ud af alt muligt, men vi er kommet rimelig godt uden om det indtil videre. Vi bruger mundbind, når vi skal ind nogle steder, og tænker over at holde afstand og så videre. Men alt det har man vænnet sig til efterhånden, siger Michelle Hedegaard Louring.

Ingen slutdato

Michelle Hedegaard Louring og Malte Aurvig Svendsen har indtil videre brugt deres rejse på at nyde livet og de lokale forhold. Men på et tidspunkt kan det blive nødvendigt for parret at begynde at tjene penge igen. 

Få en lille rundtur i Michelle Hedegaard Lourings og Malte Aurvig Svendsens hjem på fire hjul.

- Vi har arbejdet rigtig meget og sparet op på forhånd. Men det kan ikke fortsætte. Så vi må enten begynde på 'workaway', eller etablere noget freelance. Internettet er jo heldigvis opfundet, siger Michelle Hedegaard Louring.

Parret skal bruge resten af måneden, og måske lidt mere, på at køre rundt i Portugal. Derefter er der dog foreløbigt ingen faste planer. Og derfor ved de heller ikke, om de vender tilbage til Danmark endnu.

Det er også muligt at få tørret sit vasketøj, selvom man bor i en varevogn.
Det er også muligt at få tørret sit vasketøj, selvom man bor i en varevogn. Foto: Privatfoto

- Måske. Det må tiden vise. Der er nogle rigtig fine huse hernede også, siger Michelle Hedegaard Louring med et grin og tilføjer:

- Vi er meget betaget af den her måde at rejse på, men det kan jo ændre sig. Men vi har ikke en dato på, at vi skal hjem endnu.