Lovlige streetraces i Randers: Nu er der sat datoer på

Kronjyder med hang til fart og hvinende dæk kan nu gå i gang med at tælle ned

Foto: Ernst van Norde - Scanpix

Foto: Ernst van Norde - Scanpix

Foto: Ernst van Norde - Scanpix

Foto: Google Maps

1 af 4

De fleste forbinder formentlig streetraces med ulovlige bil-kapløb, der afvikles så langt væk fra politiets patruljevogne som overhovedet muligt.

Men sådan behøver det ikke være.

I Randers er der nu sat datoer på i alt fem gadeløb, som skal afvikles i løbet af i år - endda med politiets tilladelse og med støtte fra kommunen.

Kæmper for lovlige ræs

Foreningen Striben-Randers har længe kæmpet for, at der skal køres lovlige racerløb på de lokale veje. Tilbage i september besluttede et flertal af de lokale politikere at støtte løbene økonomisk - og nu er der så sat dato på, hvornår de fartglade unge får lov til at trykke på speederen.

Video: Voksne mænd med små biler

Det første lovlige streetrace finder sted lørdag den 7. maj på Frederikdalsvej ved Vestas i den sydlige del af Randers.

Her er det både biler og motorcykler, der slippes løs på asfalten.

Striben-Randers arrangerer løbet i samarbejde med Racedays.dk. Løbet begynder kl. 20, skriver Striben-Randers på Facebook.

139 personer har indtil videre tilkendegivet, at de er interesserede i at deltage i løbet ved Vestas.

150.000 kr. i støtte

De øvrige fire streetraces i Randers finder sted den 18. juni, 30. juli, 27. august og 17. september.

Streetrace: Derfor kører vi ulovligt

Formand for Striben-Randers Danni Nielsen ser frem til de kommende løb:

- Det betyder utroligt meget, at vi er kommet frem til en løsning i samarbejde med kommunen. Der har været kørt ulovlige løb i Randers i mange år. Med med håndsrækningen fra Randers Kommune bliver løbene lovlige, og sikkerheden bliver bedre, siger han til tv2oj.dk.

Dyrere og flottere biler

Ifølge Danni Nielsen er der udsigt til dyrere og flottere biler end normalt. Løbene kommer i højere grad til at henvende sig til de det lidt de ældre østjyder.

- Ved de ulovlige løb er det typisk de 18-25-årige, der deltager. Nu kommer der også familiefædre, der kræver, at sikkerheden er i orden og som måske har bedre råd til federe biler.

Surt show: Politiet hapser ung kvindes bil

Et flertal i byrådet i Randers har besluttet, at kommunen skal støtte løbene med i alt 150.000 kr. Blandt støtterne er Dansk Folkepartis Frank Nørgaard.

- Jeg håber, der fortsat arbejdes på at få det op at stå, og at det bliver den kæmpe succes, som jeg tror. Jeg ved, at der findes mange unge mennesker med benzin i blodet... Jeg glæder mig til at prøve en tur!, skrev han tilbage i september på Facebook.