Lisbeth starter kærestesorg-gruppe: Hjertesorg har ingen alder

Egne erfaringer har givet Lisbeth Brogaard lysten til at skabe en kærestesorggruppe, hvor folk i alle aldre er velkomne

Lisbeth Brogaard fortæller, at kærestesorg rammer mennesker i alle aldre, og hun synes ikke, man taler nok om, hvor svært det kan være at bryde med en kæreste eller det at blive skilt

Hjertesorger har ingen alder, og det at bryde med en kæreste kan udløse en sorg, der minder om sorgen at efter et dødsfald. 

Lisbeth Brogaard fra Randers havde derfor længe tænkt på at lave en form for hjælp til personer med kærestesorger, men ingen af veninderne ville være med til at starte sådan en gruppe op.

Læs også Sorggrupper for unge kan spare kommune masser af penge

Efter at have set et indslag i tv om et lignede tiltag, tog hun sagen i egen hånd og har taget initiativ til en kærestesorggruppe under Frivilligværket, der vil holde til i Frivillighedens Hus i Randers.

Nu hører jeg jo til 60-plus-gruppen, men jeg kan jo være lige så sårbar som andre.

Lisbeth Brogaard, initiativtager 

- Det her rammer mennesker i alle aldre, og jeg synes ikke, man taler nok om, hvor svært det kan være at bryde med en kæreste eller det at blive skilt. Man snakker så meget om at miste, når man taler om folk, der er går bort, og at den sorg skal bearbejdes. Men ved kærestebrud eller skilsmisse skal man bare op på hesten. Og det er altså ikke altid man bare kan det, siger Lisbeth Brogaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Lisbeth Brogaard er 64 år, og for fire år siden fandt hun sig selv i en meget svær situation efter et brud med en kæreste.

- Nu hører jeg jo til 60+gruppen, men jeg kan jo være lige så sårbar som andre. Jeg synes, det var svært at få hjælp til at komme mig over det. Jeg har måtte betale mig fra det hos en professionel, siger initiativtageren til den nye kærestesorggruppe.

- Det er ikke terapi

Lisbeth Brogaard kendte til Frivillighuset, da hun tilbage i 2010 startede et aktivitetsnetværk og i den forbindelse brugte Frivillighedens Hus' lokaler. Mandag d. 26. februar er første aften, hvor hun står for at holde en aften, hvor det at komme sig efter et brud er i fokus.

Folk skal bare have lov til at lette deres hjerte. Den eneste regel, vi har, er, at når der er en, der fortæller om sine oplevelser, så tier andre stille.

Lisbeth Brogaard, initiativtager 

- Det er ikke terapi, og jeg er ikke terapeut. Jeg vil være en form for tovholder og sørge for nogle hyggelige rammer. Folk skal bare have lov til at lette deres hjerte. Den eneste regel, vi har, er, at når der er en, der fortæller om sine oplevelser, så tier andre stille og der bliver ikke brudt ind, siger Lisbeth Brogaard. 

Læs også Sorggrupper for unge kan spare kommune masser af penge

Lisbeth Brogaard er ikke bange for stilheden efter, at en person har delt sin historie eller sine tanker i gruppen.

- Det gør ikke noget at der går nogle minutter, hvor der ikke bliver sagt et ord. Snakken skal nok komme til at flyde, siger Lisbeth Brogaard

Der er ingen aldersbegrænsning på gruppen, da tanken er at et brudt kærlighedsforhold kan gøre ondt, uanset om man er 18 år eller 60+.

- Min mission er, at folk bliver i gruppen og kommer her indtil ”spanden er tom”, og de siger ”nu kan jeg klare mig selv”. Der er ingen tvivl om, at jeg håber, at gruppen kan gøre en væsentlig forskel for mennesker med hjertesorg, siger Lisbeth Brogaard.

Der vil fremover afholdes kærestesorggruppe i Frivillighedens Hus i Randers hver anden mandag.

03:08

VIDEO: Anni og hendes søn blev alvorligt syge af sorg: - Vi manglede hjælp. Her kan du se video fra tidligere i år.

Luk video