Lis & Per indgår i kulturarven

Duoens scrapbøger sikret på Det kgl. Bibliotek

Selv om sangduoen Lis & Per fra Randers er i fuld vigør, er den nu registreret i Dansk Folkemindesamling og indgår officielt i den danske kulturarv.

Baggrunden er, at parret har afleveret deres omfattende samling af scrapbøger fra et langt liv med dansktop-musik til journalist Henrik Smith Sivertsen, da han var ved at skrive en bog om Dansktoppen.

Henrik Sivertsen var ansat i Dansk Folkemindesamling, og her var der  så stor interesser for materialet, at det hele blev registreret.
  
Senere har Henrik Smith Sivertsen fået en ny stilling på Det Kgl. Bibliotek. Han havde taget bøgerne med, og da han fremlagde dem for ledelsen, var der enighed om, at det er værd at bevare for eftertiden. Materialet er så gennemført, at det dækker hele Lis og Pers lange karriere, og dermed har det gjort sig fortjent til betegnelsen "kulturarv", oplyses det i en pressemeddelelse.

I øvrigt deltager Lis & Per i næste uge tre julekoncerter i Hauptkirche St. Michaelis i Hamborg i Tyskland. 

Der er udsolgt, og da der kan være 2.000 mennesker i kirken, bliver det således 6000 tyskere, der får muligheden for at opleve duoen fra Randers.

Det er de Nordiske Sømandskirker, der er sammen om arrangementet. Og der er solister fra hele Norden.