Leder: Jeg er dybt rystet

Kommune chokeret i sag om Nordic Ingredients

00:45

1 af 2

Områdecenter Rosenvænget i Randers har købt produkter fra fødevarevirksomheden Nordic Ingredients, som myndighederne torsdag lukkede.

Ifølge Fødevarestyrelsen var produktionslokalerne beskidte og uhygiejniske, og så rørte virksomheden mad sammen i en cementblander af den type, der bruges på byggepladser.

I Randers Kommune er de rystet over sagen:

- Jeg er chokeret over at have set i pressen, at der er uhygiejniske forhold i et firma, som vi er ved at teste nogle prøver sammen med, og jeg er chokeret over, at det kan finde sted, at firmaet ikke er godkendt og ikke har styr på sin egenkontrol i forhold til at levere fødevarer til nogle borgere, der er svage i forvejen. Jeg er dybt rystet over det, siger Marianne Sloth Sørensen, der er leder af madservice i Randers Kommune.

Se: Beskidte og uhumske forhold

Hun fortsætter:

- Vi er chokeret over, at virksomheden ikke er godkendt. Det burde vi have tjekket, det er ikke gennem en underleverandør, men en direkte leverandør.

Produktionen på Nordic Ingredients er lukket ned, indtil virksomheden har fået styr på hygiejnen og Fødevarestyrelsen kan godkende den igen.

Hør Marianne Sloth Sørensen fortælle mere i videoen øverst på siden.