Laver privat beredskab

Formodede tyve vendte tilbage til Brugs

02:18

1 af 2

Onsdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle, at en brugsuddeler fra Randers-området havde taget drastiske metoder i brug for at fange de mænd, der i weekenden angiveligt stjal varer fra hans butik.

Da politiet ifølge brugsuddeler Alex Bach ikke ville hjælpe med at opklare tyverierne, valgte han at lægge overvågningsbilleder af de formodede tyve på Facebook, selvom det er ulovligt. Nu har han taget et nyt initiativ: Et privat beredskab.

Torsdag aften dukkede de tre formodede tyve så op i Dagli' Brugsen i Stevenstrup igen.

Den ene mand gik ind i butikken, mens to andre rodede i nogle skraldespande ude bagved.

- Jeg går hen og fortæller ham, at han skal gå ud af butikken, og at han ikke længere må handle her, fordi han stjæler, siger Pernille Jørgensen, der er butiksassistent i Dagli' Brugsen i Stevnstrup.

Se: Hænger tyve ud på Facebook

Brugsuddeleren ringede til Bo Bruun Mikkelsen, som hurtigt kom hen til butikken for at hjælpe med at få de tre mænd til at forsvinde.

Og brugsuddeleren har nu oprettet et privat beredskab på 10 mænd, som han kan ringe til, hvis der er problemer i butikken.

- Jeg synes, det er positivt i forhold til, at vores medarbejdere kan være sikre, når de er på arbejde, og de var rigtig glade for, at der kom nogle og hjalp i går (torsdag, red), siger Alex Bach, der er brugsuddeler.

Men burde det ikke være arbejde for politiet?

- Jo, det gjorde det måske nok, men de her kan være der hurtigere end politiet, og så kan vi være lidt foran politiet her, siger Alex Bach.

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden.