Laura sendte brev til statsministeren: Nu har hun fået svar og tusindvis af likes

12-årige Laura Juhl fra Gjerlev var træt af politikernes skænderier, så hun besluttede sig for at sende et brev til statsministeren. Nu har hun fået svar tilbage og massevis af likes.

”Mit største ønske er, at alle i Folketinget vil hjælpe hinanden, selvom man ikke er fra det samme parti, så er man stadig i samme folketing, og I prøver alle sammen at gøre Danmark bedre”

Sådan lyder appellen fra 12-årige Laura Juhl fra Gjerlev nord for Randers i et håndskrevet brev til statsminister, Mette Frederiksen (S).

Et brev Laura Juhl på eget initiativ besluttede at sende med posten, da hun blev træt af at høre om politikernes skænderier.

- Min mormor fortalte mig, at de skændes meget inde på Folketinget, og det synes jeg er tåbeligt, når vi er midt i en stor krise. Vi er alle sammen mennesker, og alle skal tale pænt til hinanden, fordi vi skal være søde mod hinanden, siger Laura Juhl til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun havde ikke forventet at få svar på sit brev. Men det har hun nu fået sammen med tusindvis af likes på Facebook og Instagram, hvor Statsministeren har delt hendes brev.

- Jeg blev helt vildt glad og rørt, da jeg fik brev tilbage. Tænk at statsministeren har skrevet til mig – en helt almindelig pige, der bare bor i en almindelig bondeby. Og så er jeg bare rigtig glad for, at der er så mange folk, der har set det, for så kan det være, at de tænker på at tale pænt til hinanden, siger Laura Juhl.

Brevet sendte Laura Juhl på eget initiativ til Mette Frederiksen (S).
Brevet sendte Laura Juhl på eget initiativ til Mette Frederiksen (S). Foto: Statsminister Mette Frederiksen

Tusindvis af reaktioner

Søndag eftermiddag har Mette Frederiksens deling af Laura Juhls brev fået omkring 10.000 reaktioner på både Facebook og Instagram.

I oplaget takker Mette Frederiksen Laura for brevet og giver hende ret i, at politikerne godt kan blive bedre til at hjælpe og støtte hinanden og anerkende politiske modstandere.

Mette Frederiksen fremhæver samtidig det samlede Folketing, der i foråret stod sammen i kampen mod corona, og så opfordrer hun andre til også at hjælpe og støtte hinanden:

quote Vi kan alle blive bedre til at tale pænere til hinanden.

Mette Frederiksen, Statsminister (S)

- Vi kan alle blive bedre til at tale pænere til hinanden. Både os politikere. Men også her på de sociale medier. Den hårde tone bekymrer mig. Det ville være godt, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi stod ansigt til ansigt, skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

Tilbage i Gjerlev håber Laura, at hendes brev kan få politikere og alle andre til at tænke over at tale pænt til hinanden. Og så glæder hun sig til, at corona forhåbentligt snart er et overstået kapitel:

- Lige da de lukkede ned i foråret, skulle jeg have holdt fødselsdag for mine venner. Det var jeg rigtig træt af, at jeg ikke kunne. Så det har været lidt op og ned. Nu glæder jeg mig til, at jeg må kramme min familie og være sammen med alle dem, jeg har lyst til, siger Laura Juhl. 

Laura Juhl
Foto: Privatfoto, Laura Juhl