Landsretten fyrer anklager

Er inhabil i sag om bedrageri og kursfusk

En omfattende sag om kursmanipulation tog torsdag en ny drejning, da Bagmandspolitiets anklager blev taget af sagen. En tidligere bankchef i Sparekassen Kronjylland med hovedsæde i Randers er blandt de tiltalte.

Anklager Ane Kallmayer Bach blev sat af sagen, efter at Vestre Landsret fandt, at hun er inhabil. Det oplyser advokat Andro Vrlic.

Otte chefer fra Ebh Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland er anklaget for mandatsvig, bedrageri og kursmanipulation i en sag, som for øjeblikket behandles i Retten i Hjørring.

Anklager Ane Kallmayer Bach har tidligere været privat advokat, og i den forbindelse har hun arbejdet med konkursboet i Ebh Fonden, der er et af "ofrene" for den påståede kriminalitet.

Se: Bankchefer tiltalt for kursfup

- Som advokat kan hun have modtaget fortrolige oplysninger, som forsvarerne i sagen ikke har adgang til, fortæller Andro Vrlic, der er forsvarer for en af de tiltalte bankchefer.

Sammen med en af sagens andre forsvarere havde han bedt retten om at kende Ane Kallmayer Bach inhabil. Det havde Retten i Hjørring i første omgang afvist.

Blandt de tiltalte er Finn Strier Poulsen (ex-direktør, EBH Bank), Egon Korsbæk (ex-fmd. EBH Bank og EBH Fonden), Jørn Balch Christensen (ex-direktør Morsø Sparekasse) og Ove Knudsen (bortvist direktør for Sparekassen Kronjylland). De fire øvrige er omfattet af navneforbud.