Læger øvede sig på livsfarlige slangebid i Randers Regnskov

En dyrepasser bliver bidt af en livsfarlig slange, og så skal det gå stærkt. Det var den situation, som læger og reddere skulle øve sig på i Randers Regnskov

Dyrepasser Kristian Sørensen blev fredag bidt af en giftig slange. Sådan skulle det i hvert fald se ud, for der var heldigvis blot tale om en øvelse ved Randers Regnskov.

Biddet var ganske ufarligt, men skulle forestille at være fra verdens giftigste landslange, Indlandstaipanen. Dagens øvelse skulle hjælpe med at forberede læger og reddere fra præhospitalet i Region Midtjylland til, hvis uheldet en dag for alvor skulle være ude.

- Det er rigtig vigtigt for os at få lavet sådan nogle øvelser her, fordi vi gerne vil være forberedt på alle de hændelser, vi kan blive udsat for. Det her er ikke nogen hverdagsting for os. Overhovedet ikke. Vi har aldrig før været til en hændelse hernede, og vi regner egentlig heller ikke med at skulle komme det, men hvis det skulle ske en dag, så vil vi være forberedt, siger leder ved Akutlægebilen Randers og Djursland, Allan Bach. 

Det lignede virkelighed, men slangebiddet i Randers Regnskov var heldigvis ganske ufarligt, da der blot var tale om en øvelse.
Det lignede virkelighed, men slangebiddet i Randers Regnskov var heldigvis ganske ufarligt, da der blot var tale om en øvelse.

Virkelighedstro øvelse

Kristian Sørensen agerede forgiftet dyrepasser en del af dagen. I hvert fald lige indtil det var tid til at give medicin. Her blev Kristian skiftet ud med en dukke for at øvelsen kunne være så virkelighedstro som overhovedet muligt. 

quote Vi har aldrig før været til en hændelse hernede, og vi regner egentlig heller ikke med at skulle komme det, men hvis det skulle ske en dag, så vil vi være forberedt.

 Allan Bach, leder, Akutlægebilen Randers og Djursland

En af de læger, der var med til øvelsen, var Martin Rostgaard-Knudsen. Ham fangede TV2 ØSTJYLLAND, da han var i færd med øvelsen.

- Lige nu er han kritisk, meget syg. Han har svigt af flere forskellige organsystemer, så han er i overhængende livsfare, lød det fra Martin Rostgaard-Knudsen, der er afdelingslæge ved Regionshospitalet i Randers.

Giften fra slangen er i den grad farligt. Det lammer nerver og muskler, så vejrtrækningen stopper og organer sætter ud. 

Det var denne slange, der skulle forestille at bide dyrepasser Kristian Sørensen. Indlandstaipanen er meget giftig. I et enkelt bid er der nok gift til at slå flere end 100 mennesker ihjel.
Det var denne slange, der skulle forestille at bide dyrepasser Kristian Sørensen. Indlandstaipanen er meget giftig. I et enkelt bid er der nok gift til at slå flere end 100 mennesker ihjel.

Glad ”offer” i Regnskoven

Øvelsen endte med, at den forgiftede dyrepasser blev kørt af sted mod hospitalet. Meldingen lød efterfølgende på, at dyrepasseren sandsynligvis ville overleve. Og det var en glædelig nyhed for dagens ”offer”.

- Jeg kunne godt fornemme blandt læger og så videre, at det er gået rigtig godt, og vi er tilfredse med det. Jeg var blevet instrueret i, hvordan jeg skulle agere både psykisk og fysisk under den her øvelse, og jeg synes, at det har spillet rigtig godt, og det har også givet mig lidt ro i hjertet, selvom det forhåbentlig aldrig kommer til at ske, siger dyrepasser ved Randers Regnskov Kristian Sørensen.

VIDEO: I april blev 17 edderkopper - de såkaldte hjulspindere - sluppet løs blandt gæsterne i Randers Regnskov.
20200513-145410-3-1920x1920we

play Borgmester indrømmer: - Beslutning om ekstra grødeskæring gik for stærkt

IMG_2375

Ingen smitte i seks uger – alligevel må elever ikke komme i skole

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram