Kvinder fra Randers vil holde julefest for 120 personer

Fem kvinder fra Randers har lavet en Facebookgruppe med det formål at samle ind til en julefest for folk, der ikke har så meget

02:10

Det er ikke alle, der har økonomien til at give deres børn en juleaften med både god mad og julegaver. Det har Mette Pedersen og fire andre fra Randers gjort noget ved.

- Jeg er alene med en dreng på otte år. Jeg mangler ikke noget og han mangler ikke noget. Jeg vil gerne lære ham om næstekærlighed, siger Mette Pedersen fra Randers. 

Læs også Loft for kontanthjælp: Forbrugerråd advarer mod dumme lån

De fem kvinder har lavet en Facebookgruppe ved navn Julefesten. Formålet er at holde en julefest, for dem, der ikke har så meget.

- Jeg har heller aldrig manglet noget i min barndom, og jeg har haft en fantastisk jul hvert eneste år. Det vil jeg godt give til børn, som måske ikke altid lige kan få det, siger Trine Jakobsen, der også er en af kvinderne bag arrangementet.

De samler penge ind til arrangementet, og har fået butikker til at sponsorere blandt andet julemad. Sidste år blev det til en fest for 75 personer med både mad og julegaver. Blandt de deltagende var Jette og hendes søn Asbjørn.

- Alle var nede på jorden, for alle var ens. Alle havde samme vilkår, og alle var der fordi, at hverdagen var svær, siger Jette Drachmann Strange. 

Læs også Udsatte familier forstår ikke egne dumme beslutninger

Planen er i år at holde en fest for 120 personer i Randers, og indtil videre går indsamlingen rigtig godt.

- Vi har simpelthen fået så meget, og vi har gaver til over 60 børn. Vi har masser af penge, så de voksne også kan få noget, siger Mette Pedersen.

02:23

Loft for kontanthjælp får ansøgning om julehjælp til at eksplodere

Luk video