Kvindelig Randers-forfatter har fået sit eget torv

Endnu en kvinde har fået sit navn på et gadeskilt

Bykortene i Randers skal suppleres med et nyt navn. Karin Michaëlis' Torv er en realitet. Foto: Google Maps / Wikipedia

Forfatteren Karin Michaëlis har fået opkaldt en plads efter sig i sin fødeby, Randers.

En række lokale byrådspolitikere besluttede tidligere på året at navngive et lille torv overfor byens kulturhus efter Karin Michaëlis, der blev født i Randers i 1872.

Samtidig blev det besluttet, at den officielle navngivning skulle finde sted i forbindelse med 'Ordets Dag', der blandt andet hylder det skrevne ord. 'Ordets Dag' blev afholdt i weekenden, og i den forbindelse blev Karin Michaëlis' Torv indviet.

Kulturhuset i Randers rummer også byens hovedbibliotek, der i øvrigt har en række af Karin Michaëlis' værker på hylderne.

Jens Otto Krag fik sin egen plads i Randers

Karin Michaëlis Selskabet har igennem længere tid arbejdet for, at den afdøde forfatter hædres med et gadeskilt i Randers.

Karin Michaëlis var i første halvdel af det 20. århundrede Danmarks nok mest kendte kvindelige forfatter uden for landets grænser.

Under Besættelsen opholdt hun sig i USA på grund af sit lange virke for tyske forfattere på flugt fra nazismen. Hun døde i 1950 og ligger begravet på Thurø nær Svendborg.

Med navngivningen af Karin Michaëlis' Torv fortsætter Randers Kommune en forholdsvis ny tradition for at navngive gader og pladser efter kvinder. Blandt andet på det nye boligområde på Aarhus Havn har Aarhus Kommune hædret en række lokale kvinder ved at tildele dem et gadenavn.