Kvinde taget for spritkørsel med tre børn i bilen

En 34-årig kvinde blev søndag sigtet for spirituskørsel otte timer efter en bytur

Hvis man har været på en våd bytur, går der mange timer, før det igen er tilladt at køre bil.

Det blev en 34-årige kvinde en del klogere på søndag i Randers, hvor hun klokken 13.00 blev standset af politiet og sigtet for spirituskørsel.

Det var ifølge Østjyllands Politi en anden bilist, der havde set kvinden køre rundt og bemærket, at hun flere gange var ved at påkøre både skilte, helleanlæg og andre bilister.

De seneste tal fra Vejdirektoratet og Rådet for Sikker Trafik viser, at der i perioden 2013-2017 blev dræbt 140 mennesker i trafikken. 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med påvirket fører af et motoriseret køretøj. 
De seneste tal fra Vejdirektoratet og Rådet for Sikker Trafik viser, at der i perioden 2013-2017 blev dræbt 140 mennesker i trafikken. 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med påvirket fører af et motoriseret køretøj.  Foto: Rådet for Sikker Trafik

Politiet blev derfor tilkaldt, og ved Tørvebryggen ved Randers Regnskov blev den 34-årige bilist, der havde tre børn på bagsædet, stoppet.

Her viste en alkometertest, at hun var påvirket af alkohol over det tilladte. Hun blev derfor sigtet for spirituskørsel.

- Kvinden erkendte, at hun havde været i byen og drukket aftenen forinden og først var kommet hjem klokken 5.00 om natten, siger kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Eksempel: Kvinden på billedet vejer 65 kg og forbrænder derfor ca. 1 genstand på 1 time og 45 minutter. Forbrændingen går dog først rigtigt i gang efter ca. 45 minutter. Det betyder, at hendes promille først vil ramme 0 kl. 11.45 næste dag.
Eksempel: Kvinden på billedet vejer 65 kg og forbrænder derfor ca. 1 genstand på 1 time og 45 minutter. Forbrændingen går dog først rigtigt i gang efter ca. 45 minutter. Det betyder, at hendes promille først vil ramme 0 kl. 11.45 næste dag. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Østjyllands Politi anbefaler, at man går med livrem og seler og begrænser sig til maks én genstand, hvis man ved, at man skal ud at køre senere.

- Det afhænger af mange forhold, hvornår man er frisk til at køre, ens forbrænding, søvn mad og så videre. Hvis man ved, at man har et ærinde og skal køre bil næste formiddag, skal man ikke gå i byen og drikke sig fuld. Man skal slet ikke begynde på det her med at forsøge at regne sin promille ud. Man skal nøjes med at drikke en enkelt genstand aftenen inden, så man er klar til at køre, siger Jeanette Løv Rasmussen.

59-årig mandlig bilist fik konfiskeret bilen

Den 34-årige kvinde er ikke den eneste, der søndag blev sigtet for spirituskørsel.

I Grenaa blev en 59-årig mand sidst på aftenen stadset på Markedsgade. Efter at have talt med manden fik betjentene mistanke om, at han var påvirket af alkohol. Den 59-årige blev derfor bedt om at puste i en alkometertest, som han blæste op på mere end en promille på 2,0. 

Det var på Markedsgade i Grenaa, at den 59-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.
Det var på Markedsgade i Grenaa, at den 59-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Foto: Google Street View

På grund af den høje promille fik han taget sit kørekort og beslaglagt sin bil med henblik på konfiskering.

Bule i hovedet og sigtet for spritkørsel

Også ved Ørsted på det nordlige Djursland blev en bilist sigtet for spirituskørsel søndag. Denne gang var det en 67-årig mand, som var kørt i grøften på Rougsøvej. 

VIDEO: Tove Lagefoged Madsen har oplevet, hvor galt det kan gå, når folk kører i påvirket tilstand. Hun mistede sin mand i trafikdrab. Se video fra den 11. maj 2018 her.

Da en kvinde så manden ligge på jorden efter uheldet med en bule i hovedet og ville tilkalde en ambulance, blev den 67-årige ifølge politiet sur.

I stedet blev politiet tilkaldt, og alkometertesten viste 'et stykke over det tilladte'. Manden blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

thumbnail_image001

Myndigheder lemper restriktioner efter fund af fiskevirus

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

20210723-144654-L-1920x1280we

Aarhusianske fanebærere gik forrest: - Det var en kæmpe oplevelse

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

9905f69f-b5e3-47bc-9e2b-84feec2e94de

Stigning i danskere der tager corona med hjem fra udlandet

Dagens mest læste