Kulturkritiker er vild med boligerne i Randers

Peter Olesen er til daglig bosat i København, men han var svært imponeret over boligerne, da han i dag besøgte Randers

02:03

- Jeg vil sgu da flytte til Randers. Jeg er født i Hobro, så det er jo næsten, som at skulle hjem. Prøv at se den skråning der længere oppe bag ved, vi er midt i naturen, og samtidig er du også midt i byen.  

Det er jo en enorm berigelse i en lejlighed, det er en kæmpe udvidelse i livskvalitet at få sådan en stue. Det er jeg imponeret over, og det klæder jo bygningerne, der er ikke noget at komme efter

Peter Olesen, kulturkritiker

Begejstringen var til at føle på, da kulturkritiker Peter Olesen onsdag besøgte Randers.

Han bor i København, men var i dag inviteret af Boligforeningen Lejerbo for at se på nogle af boligforeningens bygninger.

Han er tilhænger af almene boliger og kunne lide, hvad han så på rundturen i Randers.

Holdningerne til at bygge nyt ved siden af ældre bygninger kan skabe debat, men i Randers mener Peter Olesen altså, at det er blevet løst på en god måde.

Både terrasser og udestuer gør det muligt for beboerne på Rasmus Hougårds Vej at få grønne fingre.

- Man skal hele tide kunne aflæse, at tingene er fra forskellige tider. Man skal endelig ikke bygge falsk, som om det er Den Gamle By i Aarhus, siger Peter Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Bedre livskvalitet

Et at de steder, som Peter Olesen aflagde besøg, var boligerne på Rasmus Hougårds Vej. Beboerne har her lige fået nye udestuer, og det er de glade for.

- Det giver mig rigtig meget, vi er derude hver dag, selv i februar og januar hvis bare solen skinner, så kan vi godt sidde der. Selvfølgelig er det koldt nede ved benene, men ellers er det helt fantastisk, siger Lillian Strangholdt, der er beboer på Rasmus Hougårds Vej.

Læs også Nu er det officielt: Aarhus får Danmarks højeste bygning

Muligheden for at nyde naturen og selv få grønne fingre er vigtig ifølge Peter Olesen. Så udestuerne falder også i god jord hos ham.

- Det er jo en enorm berigelse i en lejlighed, det er en kæmpe udvidelse i livskvalitet at få sådan en stue. Det er jeg imponeret over, og det klæder jo bygningerne, der er ikke noget at komme efter. Stor pragtfuld udestue og så terrasse foran. Jeg vil gerne bo her, siger Peter Olesen. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.