Kroejer glad for opbakning i kongekrone-sag

Oplever stor opbakning i kampen om den lukkede kongekrone

Hvidsten Kro nord for Randers vil ikke fjerne den lukkede kongekrone fra kroens facadeskilt og fortsætter kampen. Kroejeren er meget glad og taknemmelig for den støtte, han har modtaget den seneste uges tid.

Den historiske kro er meldt til politiet, og forleden modtog en anden kroejer, Grønhøj Kro, en principiel dom om præcis det samme. Her slog retten i Viborg slog tirsdag fast, at den lukkede kongekrone kun må bruges af statslige institutioner, og det er Hvidsten Kro som bekendt ikke.

Efter dommen stod Søren Fiil, der ejer Hvidsten Kro, frem og fortalte, at han fortsætter kampen for at bevare den lukkede kongekrone i logoet, som har været der i mere end 100 år.

Kroejer er taknemmelig

Kroen har siden modtaget mange henvendelser på mail og mundtligt fra gæsterne på stedet.

- Vi er meget taknemmelige for, at så mange bakker op og synes, at vi har en god sag, og at vi skal fortsætte kampen. Flere siger, at det er helt til grin, at vi efter mere end 100 år ikke kan få lov til at beholde kongekronen, siger Søren Fiil til tv2oj.dk.

Kroejer: De må selv pille det ned

Langt størstedelen af henvendelserne er positive i forhold til kampen om kongekronen, men enkelte mener også, at Hvidsten Kro skal tage og rette ind.

Grønhøj Kro fik i retten forleden fået en bøde på 3.000 kroner plus et påbud om, at den lukkede kongekronen skal være fjernet inden nytår - ellers venter flere bøder.

Folk tilbyder at bidrage økonomisk

Søren Fiil tror, at der går endnu et par måneder, før det bliver hans tur til at skulle møde op i retten.

- Der er 10-15 stykker, som også har skrevet til os og tilkendegivet, at de gerne vil hjælpe med at betale for eksempel 100 kroner, hvis vi får en eller flere bøder. Det er også helt fremmede, der skriver det til os, siger Søren Fiil.

Søren Fiil var forleden på besøg i studiet på TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor han fortalte om kampen for at bevare den lukkede kongekrone. Det interview kan du se her.

drab Vilhelm Bergsøes Vej

41-årig sigtet for drab på kammerat

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker

Line Stausgaard Hansen

For 20 år siden fulgte hele Danmark hendes vægttab, men i dag aner hun ikke, hvad hun vejer

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag