Kran gav kæmpebrag: Nu sprænges der igen

Det gav et kæmpe brag i Randers, da armen på en kulkran blev sprængt af. Nu skal kranen væltes helt.

Onsdag aften er der EM-brag, men onsdag for en uge siden den 30. juni kunne randrusianerne høre et stort brag til manges overraskelse og forskrækkelse fra Verdos arealer ved Randers Havn.

- Lydstyrken, som braget havde, viste sig at være højere end ventet, siger presseansvarlig hos Verdo Nils Gottlieb Johansen til TV2 ØSTJYLLAND.

En gammel kulkran på Randers Havn er ved at blive taget ned. Den har været ude af drift i flere år, og for en uge siden blev den ene arm sprængt af.

quote Vi har fået en del henvendelser på baggrund af aktionen og vi ønsker ikke at nogle skal blive forskrækket af vores aktiviteter. Tværtimod.

Nils Gottlieb Johansen, presseansvarlig, Verdo.

Nu skal der gennemføres en ny sprængning fredag den 9. juli klokken 17.

- Vi har fået en del henvendelser på baggrund af aktionen og vi ønsker ikke at nogle skal blive forskrækket af vores aktiviteter. Tværtimod, siger Nils Gottlieb Johansen og fortsætter.

- Derfor har vi på forhånd meldt ud, hvornår det bliver, så borgerne i Randers kan være klar over det. 

Lydsignalering i forbindelse med sprængningen på Randers Havn:

Opfordrer folk til at holde sig væk

Kranen vil blive væltet og lagt ned på Verdo´s Kulplads. Forsyningsselskabet vil gerne opfordre folk til ikke at troppe op for at se sprængningen – da der også vil være spærret af og lukket for personer uden tilknytning eller et gyldigt ærinde.

- Vi vil gerne fraråde at folk møder op. Det vil ikke være muligt at komme i nærheden, da området vil være afspærret med en høj sikkerhedsafstand, siger Nils Gottlieb Johansen fra Verdo.

Det nordlige havnebassin vil være afspærret fra kl. 16 og frem til sprængningen er gennemført.

I perioden før, under og efter sprængningen vil Nordhavnen og pieren være helt lukket, og der vil være vagter ved indgangene.

Verdo vil desuden gøre opmærksom på, at der vil komme et lydtryk i forbindelse med sprængningen med en betydelig effekt. Der vil også blive etableret en faldpude på pladsen under kranen for at reducere støjen, når kranen vælter.

Sprængningen er anmeldt til myndighederne, og det er H.J. Hansen som er hovedentreprenør på opgaven.