Kræftpatienter flytter fra Randers tidligere end ventet

Brystkræftpatienter flyttes fra Randers til Viborg tidligere end planlagt

I forbindelse med budgetforliget 2019 vedtog regionsrådet i Region Midtjylland at samle undersøgelser og operationer for brystkræft på regionshospitalerne i Randers og Viborg ét sted. I Viborg. 

Læs også Lægeflugt fra hospital: Ledelse afviser kritik

Dermed var det planlagt, at disse funktioner skulle lukke ned i Randers og flytte de cirka 45 kilometer mod vest til Viborg fra den 1. april, men den flytning kommer til at ske tidligere end ventet. Allerede fra den 18. februar skal brystkræftpatienterne tage turen til Viborg i stedet for Randers.

Personale rykker videre

Beslutningen om at samle operationer og undersøgelser fra de to steder blev taget i efteråret, og siden har det vist sig svært at fastholde brystkræftpersonalet på Regionshospitalet Randers.

Fra den 18. april skal brystkræftpatienterne til Viborg i stedet for Randers.

- Et halvt år er lang tid fra beslutning til gennemførelse. Det er ikke alt personalet, der har valgt at flytte med. Noget af personalet har allerede fået jobs andre steder, og vi kan jo ikke rigtig ansætte nye her i Randers, når vi er ved at afvikle behandlingen, men det kan de i Viborg, siger Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Randers, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi flytter før tid af hensyn til patienterne, så flest mulige får den bedst mulige behandling.

Læs også VIA University: - Vi kan sagtens levere de nye sygeplejersker til sundhedsreformen

De patienter, der havde udsigt til at skulle til Randers, får direkte besked om flytningen.

Nye patienter, der henvises fra deres praktiserende læge, vil allerede fra den 8. februar skulle undersøges og behandles i Viborg.

01:45

VIDEO: Det er vigtigt for patienter at spise sundt. Det ved de på hospitalet i Randers, som laver kvalitetsmad til stor glæde for både patienter og ansatte. på regionshospitalet i Randers er 95 procent af maden nu økologisk. Det kan du se mere om i videoen her, der er fra den 19. januar.

Luk video