Kræftforening kritiserer konservativ

Kræftens Bekæmpelse vil ikke bruges politisk

Per Bøje til venstre vil nu vende vrangen ud på sine tasker fra Kræftens Bekæmpelse. Foto: Mikkel Johan Krogh

Foto: Mikkel Johan Krogh

Per Bøje viser, hvordan taskerne nu har fået vendt vrangen ud for at imødekomme kritikken.

1 af 3

Den konservative folketingskandidat Per Bøje fra Randers får kritik fra Kræftens Bekæmpelse, fordi han og to personer fra hans valgkampagne går fra dør til dør hos vælgerne medbringende iøjnefaldende skuldertasker fra Kræftens Bekæmpelse.

Det synes Kræftens Bekæmpelse er en dårlig idé. Her frygter man, at de folk, der åbner døren for folketingskandidater på stemmejagt, forveksler politikere med indsamlere, der er tilknyttet kræftforeningen.

- Man skal stå ved dét, man er: En politisk kandidat. Og der må ikke være en mulighed for forveksling, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse. - Vi er hverken på rødt eller blåt hold; vi er på patienternes hold.

Sagen kom til foreningens kendskab fordi sammenblandingen af politik og kræftforening faldt en beboer i Drastrup ved Randers for brystet. Han fotograferede den konservative kandidat og hans følge og udbad sig en forklaring:

- Efter min mening går de langt over stregen, når de vælger at iføre sig taskerne når de er ude for at stemme dørklokker i politisk øjemed. Når de så er tre ud af fire personer med tasker virker det meget velovervejet og ikke som en tilfældighed, siger Mikkel Johan Krogh fra Drastrup ved Randers.

Per Bøje afviser, at det er for at skabe sympati, han og hans hjælpere bærer tasker fra Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg bryder mig slet ikke om politikere, der forsøger at blive sat i forbindelse med en god sag, siger Per Bøje.

Han forklarer, at han og hans mor de seneste tolv år siden hans far døde har samlet ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse og at taskerne forekom praktiske til at bære valgmateriale i.

Per Bøje har nu besluttet at vende vrangen ud på taskerne, så Kræftens Bekæmpelses navn og logo ikke er synligt. Den løsning er Kræftens Bekæmpelse tilfreds med, siger direktør Leif Vestergaaard Petersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.