Kommunen samler ind til Doktorparken

Randers Kommune har taget initiativ til en folkeindsamling

Foto: Kirsten Marie Andersen

1 af 5

Der er i Randers og omegn et stort ønske om at gentænke Doktorparken som et grønt samlingssted. For at det skal lykkes, vil kommunen nu have borgerne på banen.

En af fokusområderne i parken er fuglevolieren, som Kultur og Fritid har udviklet i samarbejde med Randers Fugleforening, Randers Fjerkræklub, Racedueforeningen for Randers og omegn, samt Produktionsskolen Mimers Brønd.

Netop parkens fuglevoliere og området omkring den vedtog byrådet sidste år en renovering af. Herudover har byrådet bevilliget en ekstraordinær anlægningsbevilling på 400.000 kroner til en naturlegeplads.

Vælter ind med idéer til park

Få lov til at navngive fugl

Og med udgangspunkt i ønsket om at få skabt et grønt samlingssted har Kultur og Fritid lavet et oplæg, der indeholder en ny indgang med lindetræer og siddepladser, der går ned til søen, hvor fuglevolieren er på den ene side og naturlegepladsen på den anden side. Målet er at skabe rum til grønne pauser og til samvær, leg, læring og aktiviteter for alle aldersgrupper.

- Doktorparken er bestemt en prioritering for kommunen, og vi har erfaret, at der er en stor folkelig opbakning til Doktorparken og et ønske om at gentænke Doktorparken som et grønt samlingssted for alle aldersgrupper. Derfor har Randers Kommune besluttet at igangsætte en folkelig indsamling. Det er mit håb, at de mange randrusianere, som bærer Doktorparken i deres hjerte vil være med til at støtte op om projektet - det være sig borgere såvel som virksomheder, udtaler formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Mogens Nyholm (RV), i en pressemeddelelse.

Folkeindsamlingen begynder torsdag den 18. februar. På Randers Messen i Arena Randers på lørdag kan interesserede på stand nr. 22 se mere om projektet. På messen kan du også deltage i en konkurrence om at få en fugl i Doktorparken opkaldt efter dig, hvis du støtter projektet. Det er arter som Nymfeparakit, Kanariefugl, Sangparakit, Pennantparakit, New Hampshire høns og Amherstfasan, du kan få lov til at navngive.