Kommune vil undersøge sig selv efter dårlig snerydning

Spentrup-borgerne måtte kigge langt efter snerydning i sidste uge. Politikerne erkender, at niveauet har været for lavt, og de vil nu igangsætte en undersøgelse.

Snerydningen i Randers Kommune har været mangelfuld efter sidste uges snefald. I nogle tilfælde endda ikke eksisterende, lyder det fra Julianna Østergaard fra Spentrup.

Her måtte de vente i tre dage, før der kom en sneplov forbi.

- Der er ikke nogen overhovedet, der har set en sneplov eller rydningsmateriel i tre dage. Det er jo ikke okay, lyder det fra en meget forarget borger.

I Spentrup faldt der så meget sne, at Mariagerbussen måtte opgive at køre igennem byen for at samle passagerer op – og her næsten en uge efter, er landskabet altså stadig hvidt. 

Vejene er dog efterhånden farbare.

- Det er ikke godt, vil jeg sige. Det er jeg ked af, at jeg som byrådsmedlem er med til. Vi bliver nødt til at kigge indad og vurdere, om det er godt nok. Det er det jo tydeligvis ikke, lyder selvransagelsen fra Anker Boje (S), der er er medlem af Miljø- og Teknikudvalget.

Snerydningen i Østjylland halter bagefter. Det mener borgere i Spentrup og på Djurslands motorvej, efter sidste uges snestorm.

Undersøgelse på vej

Direktøren for Miljø- og Teknik i Randers Kommune, Jens Heslop, vil ikke stille op til interview, før han har orienteret byrådet ved næste møde. Formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), ønsker heller ikke at stille op til interview i dag, men siger, at snerydningen var dybt utilfredsstillende.

Han har derfor bedt direktøren om en undersøgelse.

- Mange politikere har hevet fat i embedsværket, og jeg kan se, der er foreslået en intern undersøgelse. Det vil jeg bakke op om, siger Anker Boje (S).

Det er slet ikke sikkert, undersøgelsen behøver være særlig stor. Jan Sørensen arbejder hos Spentrup Auto, der af Randers Kommune er hyret til at rydde sne i byen.

Han fortæller, at kommunen kun har betalt for at få saltet vejene.

- Man skal starte med at sætte sneploven på, når det begynder at sne. Så er vi ovre problemerne, siger Jan Sørensen og peger på, at det nok er et spørgsmål om økonomi.