Kommune politianmelder TV 2: Skjulte kameraer på omstridt plejehjem

TV 2 er blevet politianmeldt af Randers Kommune i forbindelse med skjulte optagelser i Demenslandsbyen Huset Nyvang. Også Aarhus Kommune har politianmeldt TV 2.

TV 2 er i øjeblikket i gang med en dokumentar om forholdene på flere plejehjem. Men det projekt vil Randers Kommune nu spænde ben for. Kommunen har nemlig politianmeldt TV-stationen.

Et af de steder, hvor TV 2 Dokumentar har forsøgt at afdække forholdene, er i Demenslandsbyen Huset Nyvang. Her har man lavet skjulte optagelser i en beboers hjem.

quote Det her handler om de allersvageste i vores samfund.

Troels Jørgensen, TV 2 Dokumentar

- Vi tager selvfølgelig henvendelserne til efterretning. Vi behandler det som en sag her i huset, når vi hører fra myndighederne, og lige nu afventer vi at høre nærmere fra dem, siger redaktionschef på TV2 Dokumentar Troels Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

På TV2 ØSTJYLLAND har vi tidligere fortalt om Huset Nyvang, der blandt andet blev kritiseret for ikke at have styr på medicin og dokumentation.

Stedet blev kaldt ”fremtidens plejehjem” og ”frontløber inden for pleje af demensramte”, men efter et besøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fik Huset Nyvang sidste år et påbud.

Udover Randers Kommune har Aarhus Kommune også politianmeldt TV2. Begge kommuner vil samtidig begære fogedforbud mod visning af dokumentaren.

VIDEO: Vi har tidligere fortalt om Erik Poort, der flyttede ind på Huset Nyvang 2. januar. Hverken han eller hans ægtefælle er tilfredse med stedet. Indslaget er fra den 28. februar 2019.

Mistanke om kritisable forhold

Troels Jørgensen fortæller, at kommunerne dog ikke selv har set noget af det materiale, der er blevet optaget. De skjulte optagelser er ifølge TV 2 Dokumentar foretaget på baggrund af en vurdering af sagens alvor.

- Skjult kamera er en metode, vi kun bruger i meget sjældne tilfælde. Vi gør det naturligvis kun, når vi har en begrundet mistanke om kritisable forhold, som vi ikke kan dokumentere på anden vis, siger Troels Jørgensen.

Han fortæller samtidig, at TV 2 Dokumentar har haft samtykke fra alle de pårørende på stedet, og at der kun er filmet i de medvirkendes private lejligheder.

- Det her handler om de allersvageste i vores samfund. Det er den debat, vi gerne vil rejse med det her program, siger Troels Jørgensen.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra Randers Kommune, men omsorgschef Lene Jensen oplyser i en mail, at kommunen ikke ønsker at kommentere sagen. 

Fare for patientsikkerheden

I slutningen af 2018 var Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg hos Demenslandsbyen Huset Nyvang.

Herefter konkluderede de i en tilsynsrapport, at ’Fejl og mangler i medicinhåndteringen generelt rummer en alvorligere fare for patientsikkerheden’, og at ’der ved tilsynet blev konstateret en meget utilstrækkelig journalføring’.

Derudover lød det, at ’Det er styrelsens opfattelse, at den beskrevne mangelfulde journalføring samt manglende systematik, entydighed og overskuelighed i journalføringen rummer en betydelig fare for patientsikkerheden.’

TV 2 planlægger at sende dokumentar-udsendelsen torsdag den 19. marts.

hurtigfærgen skader thumbnail

Gammel færge sejlede ind i ny - nu er årsagen fundet

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

Frivillig vaccination med AstraZeneca mulig - men bøvlet

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

IMG_9390

Hunden Osvald hjemme igen efter 15 dage: - Jeg er virkelig målløs

IMG_3557

Forårsrengøring på havbunden: Dykkere finder gammel indkøbsvogn

Dagens mest læste