Kommune kan sende coronaregning til skolerne

Regningen efter de ekstra udgifter under coronatiden skal nu betales, og det kan ende med at gå ud over de enkelte skoler.

Grønhøjskolen i Øster Tørslev frygter, at de må skære ned på alt det sjove for børnene. For måske får de snart en ekstraregning fra Randers Kommune.

Meget tyder nemlig på , at skolerne skal være med til at betale de mange tests og den øgede rengøring under coronatiden.

- Jeg har lidt en fornemmelse af, at pilen altid peger nedad, og at regningen ender hos os på de pressede folkeskoler, hvor pengene kunne være brugt på tusind andre måder, siger Louise Matz, næstformand i skolebestyrelsen for Grønhøjskolen.

Randers Kommune har i alt haft ekstraudgifter til coronaberedskabet på i alt 38,5 millioner kroner på tværs af alle kommunens forvaltninger. Men da staten kun har kompenseret 15 millioner kroner, må resten af pengene findes andre steder.

- Skole- og børneforvaltningen har fået ti millioner kroner til tests, og de var afholdt på en seperat konto. De har fået cirka fem millioner kroner i kompensation, og det vil sige, at forvaltningen nu mangler fem millioner kroner, man skal finde en løsning på, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

quote Det kunne være de ekstra penge, der kunne bruges på ture ud af huset eller svømning, som man altid diskuterer, om vi har råd til eller ej.

Louise Matz, næstformand i skolebestyrelsen, Grønhøjskolen

I det første forslag lød det, at blandt andet folkeskoler selv skulle tilbagebetale en del af regningen. I Grønhøjskolens tilfælde betød det, at den de næste to år skulle tilbagebetale 120.000 kroner om året.

Det forslag er nu pillet af bordet igen, og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt erkender da også, at der har været kritik af timingen. Han skal derfor arbejde på en ny løsning.

Kommer skolerne ikke til at betale for det her?

- Det kan jeg ikke svare på endnu, siger kommunaldirektøren.

Randers Kommune forventer, at der findes en ny løsning inden for de kommende par uger.

Grønhøjskolen ligger i Øster Tørslev nordøst for Randers.
Grønhøjskolen ligger i Øster Tørslev nordøst for Randers.

- Vend bøtten

Alt imens er skolebestyrelsen på Grønhøjskolen nervøse for, at der skal findes besparelser, der vil gå ud over eleverne.

- Vi taler ikke om lærerstillinger eller kernefaglighed. Vi taler om al flødeskummet. Det kunne være de ekstra penge, der kunne bruges på ture ud af huset eller svømning, som man altid diskuterer, om vi har råd til eller ej, siger Louise Matz.

Hun og resten af bestyrelsen må nu vente på, at der kommer en ny måde at løse det økonomiske efterspil efter indsatsen i årene med corona.

- Det ændrer ikke på, at pengene skal findes et sted, det er jeg godt klar over. Men jeg kunne godt tænke mig, at man lige vender bøtten og finder andre måder at gøre det på, siger Louise Matz.

Står dit barns skole også over for at skulle betale af på coronaudgifter? Så skriv til TV2 ØSTJYLLAND på tip@tv2oj.dk eller tip os her.