Kommune i kamp mod nedtrådte tyggegummiklatter

Cylinder til tyggegummi sættes op i Storegade i Randers

Nu skal det være slut med tyggegummiklatter på Storegade i Randers.

Det er blot et år siden, at Storegade fik ny flisebelægning, men nu er gaden blevet så fyldt med tyggegummiklatter, at kommunen har fået nok. I første omgang fjernes tyggegummiet, mens to meter høj cylinder på sigt skal afhjælpe problemet.

- Jeg synes, at problemet med tyggegummiet er pænt stort. Det er nok ikke større end i mange andre byer, men når man tager i betragtning, at belægningen kun er et år gammel, så er det et problem, siger Rune Asmussen, afdelingschef i Miljø- og teknikforvaltningen i Randers Kommune til tv2oj.dk.

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu bliver Storegade ryddet op

I disse dage vil randrusianerne i Storegade kunne følge med i, hvordan underlaget i den populære gade løbende bliver renset med en højtryksspuler.

Sæt dit tyggegummi på en cylinder
Om et par uger bliver der opsat to cylindere på hver to meter i højden i hver sin ende af gaden. De skal med billeder og sjove udsagn forsøge at lokke randrusianerne til at sætte deres tyggegummi på dem i stedet for at spytte det ud på gaden.

- Det er jo besværligt og dyrt at få tyggegummiet væk gaden, så derfor forsøger vi med et glimt i øjet at gøre opmærksom på problemet via de her to cylindere, siger Rune Asmussen.

Rengøringen er en del af affaldsprojekt, 'Jeg gør det- Ren Randers', som har til formål at få borgerne til at ramme skraldespandene og holde byen ren.