Køer skaber job - ved at græsse

Nyt samarbejde om miljørigtig naturpleje

02:31

1 af 2

Et nyt samarbejde mellem flere kommuner og landmænd skal skabe nye arbejdspladser, give mere miljørigtig naturpleje og sikre mere velsmagende bøffer til de danske forbrugere.

I Randers Kommune har køer i flere år været med til at holde græsset nede på kommunens grønne arealer. Nu vil man gøre det til en proffesionel forretning, der kan blive en gevinst for både landmændene og kommunen.

- Vi får vores landmænd her i kommunen til selv at lave plejen, i stedet for, at vi med kommunale midler skal gå rundt og sætte det i gang. Jo mere vi kan få landmændene til at se det her, desto bedre er det også for kommunen, siger Jørgen Mejlsø, der er landskabsingeniør hos Natur og Miljø i Randers Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Projektet hedder 'Smag på landskabet' og er et samabrejde mellem kommunerne Holstebro, Skive, Randers og Ringkøbing-Skjern, Videnscenter for fødevareudvikling, Agro Tech, Natur & Landbrug, Aarhus Kommune, Udviklingscenter for Husdyr på Friland, samt lokale landmænd, slagtere og restauratører.

Se mere øverst på siden.