Kobbertyve på spil på kirkegård

Kobbertyve har stjålet flere forskellige genstande fra Østre Kirkegård i Randers

03:00

1 af 2

275 mindeplader i kobber er blevet stjålet fra Østre Kirkegård i Randers. De indgraverede plader var sat op til minde om Randers Ældre Købmands Liglaug. Også 10 kugleformede fakkelholdere i kobber er forsvundet fra kirkegården, og samlet er der blevet stjålet for flere hundrede tusinde kroner.

- Jeg blev ked af det, da jeg opdagede det, fordi det er en del af kirkegården, og ideen om at det er et sted, hvor man kan sørge over de afdøde og mindes dem. Kirkegårdens ejendele skaber et rum til den her sorg, og det er beskæmmende, at nogle ikke kan lade det være i fred, siger Allan Rask, der er kirkegårdsleder på Nordre og Østre kirkegårde i Randers.

Se: Stjal figurer til gravsteder

Det er desværre langt fra første gang, at der forsvinder kobber fra de randrusianske kirkegårde. Blandt andet blev der i april sidste år stjålet en bronzeskildpadde fra Nordre Kirkegård til en værdi af 75.000 kroner.

- Vi har ikke mulighed for at lukke ned og låse af om aftenen, fordi det dels er et stort areal, hvor folk nemt kan komme ind, og dels fordi det skal være åbent, fordi det netop er et sted, hvor folk skal kunne komme på alle tider af døgnet, hvis de har behov for at komme herhen og mindes de afdøde eller gå en tur, for det er også et rekreativt område. Så vi har desværre ikke andre muligheder end at appellere til borgerne om at holde godt øje, siger Allan Rask.

Du kan se mere om kobbertyverierne i videoen øverst på siden.