Kirsten frygter Knæk Cancer uge: Minder hende om stedmorens død

For lidt over to år siden mistede Kirsten Rosenqvist fra Randers sin mor til kræften. Derfor er en uge med stort fokus på sygdommen ekstra hård

Kirsten Rosenqvist (th) mistede for lidt over to år siden sin stedmor Anette til kræften. Foto: Privat

Kirsten Rosenqvist fra Randers ser hvert år med bekymring frem mod Knæk Cancer ugen. Hun er taknemmelig for, at så mange støtter forskning mod den skrækkelige sygdom, men ugen ripper op i nogle sår, der nok aldrig heles helt.

- Jeg er dybt, dybt taknemmelig! Jeg er taknemmelig og stolt over mine medmennesker. Men, det er virkelig også ambivalent. Dét at skulle forholde sig til så mange mennesker, som har så mange forfærdelige historier. Jeg kan slet ikke rumme det. Jeg har rigeligt i vores eget. Det har fyldt så meget for os i så lang tid, og det fylder stadigvæk, skriver hun i et opslag Facebook, som hun første gang delte i 2015 og nu igen har delt.

Læs også Knæk Cancer i Silkeborg: Vigtigt med lokalt fokus

Kirstens stedmor Anette sov stille ind fredag den 26. juni 2015 efter en lang og ulige kamp mod kræften. Og kort efter stedmorens død var der så også Knæk Cancer uge dengang.

- Det er muligt, at Anette ikke har kræft længere, og gud hvor jeg dog håber hun har det bedre hvor end hun er. Men vi andre har det stadigt - psykisk. Hver dag i 3 år har vi kæmpet sammen med Anette. Det har fyldt alt. Frygten for hver dag, for Anettes behandling og reaktion herpå, frygten for hendes eventuelle smerter, frygten for, at opkaldet på telefonen var en grim nyhed, frygten for at miste hende, frygten for fremtiden uden hende. Nu er vi på den anden side. Men jeg frygter stadig fremtiden, skriver Kirsten Rosenqvist.

01:00

Brandmænd i Randers har lavet en særlig hilsen i forbindelse med Knæk Cancer ugen. 

Luk video

Hun tænker stadig på alle de begivenheder, som stedmoren nu ikke bliver en del af. Julen hvor man pynter huset og laver julekonfekt, datterens bryllup sidste år og tjansen som bedstemor. Tankerne er med til at gøre denne uge særlig hård.

Det fylder så meget. Måske er det derfor, jeg ikke helt kan glæde mig over showet i aften - eller hele ugens TV-program på TV2. Jeg kan hvert fald ikke holde ud at se det.

Kirsten Rosenqvist

- Det fylder så meget. Måske er det derfor, jeg ikke helt kan glæde mig over showet i aften - eller hele ugens TV-program på TV2. Jeg kan hvert fald ikke holde ud at se det. Men jeg glæder mig utrolig meget over alles indsats og gavmildhed, skriver hun og fortsætter:

- Alle de penge, som Knæk Cancer samler ind i ugens løb, de er så godt givet ud. En masse forskning, forebyggelse, behandling osv. Det er fantastisk. Anette havde nogle super dygtige læger, en absolut fantastisk kræftkoordinator fra Randers Kommune og et helt fantastisk team af sygeplejersker og frivillige på Hospice Randers. Hun havde overordnet set nogle gode år. Alt dette fordi I donerer til sådanne shows som i dag. Tusind tak!