Kirkegård hærget af tyve

Østre og Nordre Kirkegård i Randers har et kæmpe problem med folk, der stjæler og begår hærværk mod kirkegårdene og gravsteder

Arkivfoto af Allan Rask fra sidst, der var tyve på spil på kirkegårdene

Østre og Nordre Kirkegård i Randers har et stort problem. Ukendte gerningsmænd har fire-fem gange alene i år stjålet fra og vandaliseret kirkegårdene. Og i påsken skete det igen.

- Det er meget kedeligt for at sige det mildt. Jeg synes også, det er respektløst, for på kirkegården er der sorg, der skal bearbejdes, og hvis man kommer til et gravsted, der helt er forsvundet eller er blevet udsat for hærværk, så forstyrrer det jo meget, siger kirkegårdsleder Allan Rask til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gerningsmændene var på spil i påskedagene. Gitre og låger til gravstederne er blevet ødelagt eller stjålet.

- Det er svært for os at gøre noget ved det. Hvis vi erstatter tingene med det samme, så løber de bare med det igen. Og det går ud over folk hver gang, siger Allan Rask.

Allan Rask formoder, at det er de samme gerningsmænd, der har begået alle tilfældene af tyveri og hærværk, da fremgangsmåderne ligner hinanden.

- Det er mere end et irritationsmoment. Det er jo ren økonomisk vinding, de gør det for, og det er altså småbeløb, vi taler om. Den skade, de gør, har en helt anden pris, siger Allan Rask.

Tyve har tidligere stjålet 275 kobberplader fra kirkegårdene i Randers.

Se: Kobbertyve på spil på kirkegård

Tidligere er der sågar blevet stjålet en urne fra Nordre Kirkegård.

Se: To sigtet for urne-tyveri