Kina vil lave en tro kopi af østjysk midtby

Kineserne er vilde med Danmark, og så er de vilde med Randers. Så meget, at de nu vil bygge en tro kopi af byen helt ovre i Kina

Randers Regnskov, det nye rådhus, det gamle rådhus - det hele skal til Kina, hvis det står til kineserne. For kineserne er vilde med alt, hvad der kommer fra Danmark. Og i den forbindelse er de faldet pladask for Randers.

Derfor vil de nu i samarbejde med Randers Kommune lave en kopi af Randers bymidte i Kina – i fuld størrelse.

- Det er bare rigtig stort det her. Det er meget meget spændende det her, siger Dennis Jensen, der er erhvervs- og udviklingschef i Randers Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Randers Kommune er derfor i gang med forarbejdet til det, der i sidste ende skal blive en aftale med det kinesiske firma 'Andersen Paradise'.

Randerscenter i Kina

I Randers håber de på, at en kopi af byen et sted i Kina vil styrke byens image, skaffe turister til og ikke mindst booste erhvervssamarbejdet med det store land.

- Jeg forventer, at der kommer et showroom, hvor virksomheder fra Randers kan udstille sine produkter, og så forventer jeg også, at der kommer en rejseoperatør, der kan sælge mange flere rejser til kineserne, siger Dennis Jensen.

quote Det er bare rigtig stort det her. Det er meget meget spændende det her.

Dennis Jensen, Randers Kommune

Randers-kopibyen vil ifølge kommunen få et Randerscenter, hvor der vil være fokus på Randers' historie og udstillinger med produkter fra randrusianske firmaer.

Samarbejdet er nyt og er kommet i stand ved lidt af et tilfælde og med en god portion held.

- Nu har vi vist dem byen to gange nu, og kineserne er meget begejstrede for det hele, siger Dennis Jensen.

VIDEO: I maj var der nemlig inviteret gæster fra Kina ind i private hjem i Randers, for at de kunne opleve, hvad dansk hygge er.

Satser på flere kinesiske turister

Kinesernes interesse for Danmark og Norden skal udnyttes, og her er Randers med helt fremme.

- Det, jeg tror, de ser i Randers, er en velbevaret middelalderby med snævre gader. Vi er så heldige at have en midtby med meget gamle huse, og det vil de have, siger Dennis Jensen.

quote Vi er allerede begyndt at få flere kinesiske turister til Randers, dem vil vi gerne have flere af, og det mener vi, der kommer med det her samarbejde.

Dennis Jensen, Randers Kommune

Når aftalen endelig er på plads vil næste skridt blive at tage imod en delegation af kinesere, der skal rundt og fotografere alle hjørner og kanter af Randers, så de kinesiske arkitekter og ingeniører kan gå i gang med kopiarbejdet.

- Vi er allerede begyndt at få flere kinesiske turister til Randers, dem vil vi gerne have flere af, og det mener vi, der kommer med det her samarbejde, siger Dennis Jensen.

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Politi

71-årig fundet i god behold

Dagens mest læste