Kattekillinger på plejehjemmet

Randers Kommune på udkig er gode idéer til fremtidens ældre

Foto: Colourbox

Skal dit plejehjem ligge tæt på vandet, skal der være kæledyr, en biograf eller noget helt andet? Det spørger Randers Kommune byens borgere om på workshoppen om 'Fremtidens Plejehjem' på boligmessen i Arena Randers her i weekenden.

Det er kendt, at kæledyr virker beroligende på demente, så derfor har kommune indrette sin stand på messen med en videofilm af legesyge kattekillinger, men ældrechefen er åben for at disse digitale udgave bliver til vaskeægte levende killinger på fremtidens plejehjem.

I hvert fald er man på kommunens stand meget åben for at tage imod input om eksempelvis kæledyr, hvis det er det, borgerne ønsker. Desuden er man på udgik efter mange flere gode idéer.

- Vi håber, at der kommer rigtig mange spændende input til indretning, aktiviteter, beliggenhed og navn til det nye plejecenter, siger ældrechef i Randers Kommune Per Christensen i en pressemeddelelse.

Fremtidens Plejehjem skal desuden være klimavenligt og velfærdsteknologisk, og ifølge planen skal det stå færdigt ved udgangen af 2017.

På messestanden er der også mulighed for at se nogle nyere hjælpemidler til demente - blandt andet en kædedyne og en speciel dukke, som har en beroligende virkning på de demente, når de sidder med den.