Kasper deler sin smerte på Facebook: Livet er ikke lutter sandstrande

Et hårdt brud med kæresten har fået randrusiansk iværksætter til at tænke over, hvad vi deler på sociale medier

Det er farligt, at vi kun deler de gode ting med masserne, mener Kasper Honoré. Foto: KAsper Honoré - Facebook

'Vi deler stort set alt, hvis det altså er fedt og får os til at fremstå som bedre versioner af os selv. Derfor kan vi nogle gange føle, at vi står alene når vores lort brænder sammen, når vi ser den ene opdatering efter den anden med 12-tals elever, forfremmelser og luksusrejser. '

Sådan skriver den randrusianske iværksætter Kasper Honoré i et facebookopslag, der har fået rigtig mange til at reagere.

Hvis du er presset, ked af det eller hvad end der tynger dig, så sig det. Folk vil stå i kø for at hjælpe dig.

Kasper Honoré

Livet er ikke lutter lagkage

Opslaget handler om et smertefuldt brud mellem Kasper og hans amerikanske kæreste. De to er netop gået fra hinanden efter et lang og svært langdistanceforhold. Det har fået Kasper Honoré til at reflektere over, hvad det egentlig er, vi skriver om på sociale medier.

'Sociale medier, eller SOME, er blevet så stor en del af vores liv, at vi ikke bare kan slå dem hen med, at ”det er bare tidsfordriv” ... Det er pissenemt at tilpasse indhold, til at fortælle den historie, man gerne vil have formidlet, og vi er SOME-trænet i, at brande os selv som supermennesker uden fejl. Jeg tror, at det er farligt, at vi kun deler de gode ting med masserne, skriver Kasper Honoré i opslaget.

 

Du har min dybeste respekt for, at du står ved hele dig!

Heidi Asbjørn Freke i kommentar

Han understreger, at han ikke skriver opslaget om det svært brud med kæresten for at få medlidenhed. Det handler i stedet om, at der mangler noget på sociale medier.

'Vi deler stort set alt, hvis det altså er fedt, og får os til at fremstå som bedre versioner af os selv. Livet er ikke lutter sandstrande med Instagram-filtre, lækkert mad og sprudlende fester. Nogle gange sutter livet røv, dynen føles ekstra tung og tårerne er én lille livs-lort fra at starte en syndflod midt i Netto', lyder det fra Kasper Honoré.

Læs også Kasper raser mod curling-forældre: Idioti at søge job for dit barn

Vi skal turde vise sårbarhed

En anden pointe er, at langt de fleste vil blive positivt overrasket, hvis de tør fortælle omverdenen om de mere trælse ting i livet. 

'Hvis du er presset, ked af det eller hvad end der tynger dig, så sig det. Folk vil stå i kø for at hjælpe dig, skriver han og fortsætter:

'Hvis man tør vise lidt sårbarhed engang i mellem, kommer der hjælp og støtte fra uventede sider. Jeg er ovenud taknemmelig for at have så mange elskværdige mennesker i mit liv, der har tilbudt at hjælpe med alt lige fra en skulder at græde ved, at lave tarteletter til mig og vaske mit tøj til at ville bestille et kilo kokain og 30 ludere fra Rusland udelukkende iført mundkurv og palmeolie', skriver Kasper Honoré. 

Læs også Unge efter curling-debat: Vi skal kunne klare os selv

Opslaget har som nævnt fået rigtig mange til tasterne. Det gælder blandt andre Heidi Asbjørn Freke, der i en kommentar skriver følgende:

'Det er så fucking stort at du deler det! Det letteste er at opmale glansbilleder og ikke vise den smerte og det svære! Du har min dybeste respekt for, at du står ved hele dig!

Også Luise Vernstrøm Rasmussen er blevet rørt over opslaget, der inkluderer et Youtube-link til sangen Lean On Me af amerikanske Bill Withers.

'Det er meget meget smukt skrevet og rammende på mange måder. Tak fordi du deler både de sure og de søde aspekter af den fantastiske ting kaldet livet', skriver Luise Vernstrøm Rasmussen.