Karate-kronjyder til Ungarn

Karatekæmpere til VM i Ungarn

Inden længe rejser fire randers-drenge til Budapest i Ungarn for at forsvare de rød-hvide farver til verdensmesterskaberne i Ashihara Karate.

Seniorkæmperne er Nicolai Hansen og Oliver Valentin Krogstrup og juniorerne tæller Anders Agergaard og Benjamin Laursen. De er alle tilknyttet Randers Karate Skole.

For en af seniorkæmperne, Nicolai Hansen, er dette VM særdeles vigtigt. Ved de seneste to verdensmesterskaber er han blevet skadet og kommet hjem uden medaljer.

- Selvfølgelig har jeg nerver på og tænker, at man altid kan brug en måned mere til forberedelse. Man kan møde den største russer eller den stærkeste rumæner i første runde, og så kan det blive svært. Men jeg håber og tror på en podieplads, siger Nicolai Hansen, der stiller op i klassen under 70 kilo.

Stærke karate-traditioner i Randers

Denne weekend er sidste gang, at de unge mænd mødes til landsholdssamling for at pudse formen. Det foregår i Randers, som altså er flot repræsenteret i flokken.

- Der har været en stærk kultur, og de mange flotte resultater, som klubben har lavet betyder, at mange nye kæmpere har en god flok forbilleder at se op til, siger Nicolai Hansen.

Danmark har tradition for at melde sig blandt de mest vindende nationer. De sidste tre verdensmesterskaber er der blevet høstet seks guld, fem sølv og tre bronze.

Udover fire deltagere fra Randers, deltager også en karatekæmper fra Sønderborg og en fra Hadsund ved VM i Ungarn, der løber af stablen d. 20. - 23. november.